Ove godine još niko nije uspio: Varešanović najavio igru na pobjedu protiv Zrinjskog
Sarajevo je u nizu od dvije pobjede ili pet kako to Mirza Varešanović voli reći zbog poništenog gola protiv Sloge, a sada je pred timom s Koševa najteži mogući zadatak.

Sutra se igra meč u Čitluku

Ove godine još niko nije uspio: Varešanović najavio igru na pobjedu protiv Zrinjskog

E. Ganibegović

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se već sutra s četiri utakmice 28. kola, a u Čitluku će prvak Zrinjski dočekati Sarajevo. Tu utakmicu najavio je i trener bordo tima, Mirza Varešanović.

Zrinjski će eventualnom pobjedom u ovoj utakmici i matematički obezbijediti novu titulu prvaka domovine, dok je Sarajevu svaki bod bitan u borbi za Evropu.

Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Velež zauzimaju pozicije od 3. do 6. mjesta sa po 42 i po 41 bodom, te će se između ovih klubova voditi velika bitka za jedno ili dva mjesta u Evropi, u zavisnosti od toga hoće li Velež osvojiti kup i na kojoj će poziciji u ligi biti na kraju sezone. 

Plemići su ovog proljeća s novim trenerom, Krunoslavom Rendulićem, upisali sve moguće pobjede u takmičarskim utakmicama, a sutrašnja bi bila kao šlag na tortu i titula bi se već mogla proslaviti.

Ipak, svoju računicu imaju i gosti s Koševa koji u Čitluk neće doći s bijelom zastavom. U posljednjih pet utakmica Sarajevo je ostvarilo četiri pobjede uz onaj remi protiv Sloge i famozni poništen gol za pobjedu, pa se nadaju da mogu iznenaditi i u Hercegovini.

Trener Mirza Varešanović istakao je da kalkulacija nema i da se mora ići na pobjedu, uz nadu da njegova ekipa može prekinuti fantastičan niz koji ima Zrinjski. 

Oglasi

"U dobrom smo nizu i sljedeći duel očekujemo u pozitivnoj atmosferi među ekipom. Idemo da se nadmećemo i da pokažemo da zaslužujemo bolju poziciju nego što to tabela govori. Kada smo nastavili sezonu, upravo smo ugostili Zrinjski, gdje nismo pokazali naše pravo lice. Ekipa je sada već duže vremena na okupu, uigraniji smo i to je sada naša prednost u odnosu na tu utakmicu.

Zrinjski je u fenomenalnom nizu od 16 pobjeda, a sa novim trenerom su još uvijek bez poraza u nastavku sezone. Ja sam pred prethodnu utakmicu izjavio da mi nemamo pravo da kalkulišemo i da moramo ići svaku utakmicu na pobjedu. Tako će biti i u Čitluku gdje ćemo dati sve od sebe da prekinemo ovaj pobjednički niz njihove ekipe", istakao je šef stručnog štaba FK Sarajevo. 

Sutrašnja utakmica između Zrinjskog i Sarajeva u Čitluku na rasporedu je od 16 sati, a u istom terminu igrat će se mečevi Leotar - Sloboda i Tuzla City - Posušje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg će ugostiti Velež od 18:30 u drugom derbiju ovog kola, dok će se preostale dvije utakmice igrati u četvrtak.

Borac će ponovo biti domaćin, ovaj put ekipi Željezničara, dok će Igman dočekati Slogu i biti će to jedna od najbitnijih utakmica u borbi za opstanak za oba tima. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli1946
Dobra roba kod našmrkanog.
2 1
SonPen1946
Jao horsasa i izjava.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi