Karačić: Sutra se ništa neće riješiti, važno je izaći kao ukupan pobjednik iz dvije utakmice

Široki sutra dočekuje Vllazniju

Karačić: Sutra se ništa neće riješiti, važno je izaći kao ukupan pobjednik iz dvije utakmice

E. Čaušević

Fudbaleri Širokog Brijega sutra igraju na Pecari protiv albanske Vllaznije u okviru prvog pretkola Konferencijske lige.

Širokobriježani sezonu otvaraju evropskom utakmicom i jasno je da je cilj bh. kluba da ostvari što bolji rezultat pred revanš koji se za sedam dana igra u Albaniji.

Danas je na Pecari održana press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Toni Karačić, te fudbaleri Mato Stanić i Alen Jurilj.

Karačić je izjavio da je ekipa imala veoma dobre dvije sedmice priprema, te da će potpuno spremni dočekati sutrašnju utakmicu protiv Vllaznije.

"Iza nas su dva tjedna kvalitetnog rada i priprema za novu sezonu. Vjerujem da smo odradili sve kako treba, osvježili se i odmorili i da ćemo utakmicu dočekati potpuno spremni. Ova utakmica bit će veliki izazov za nas, ali nadam se kako ćemo na kraju doći do pozitivnog rezultata. Ipak, treba naglasiti kako se sutra neće ništa riješiti, već je važno izaći kao ukupan pobjednik iz dvije utakmice, što je i naš cilj", rekao je Karačić.

Nakon njega riječ je dobio i Stanić koji je izjavio da igraju protiv dobre ekipe, ali da vjeruju da mogu do drugog pretkola ovog takmičenja.

"Imali smo i više nego dovoljno vremena za pripreme. Radili smo intenzivno, svaki dan po dva treninga i mislim da je to sasvim dovoljno. Dobro smo skautirali protivnika, znamo što nam je činiti i nadam se da će sve proći u najboljem redu. Osobno sam im pogledao nekoliko utakmica, kvalitetni su čim igraju Europu, a zamalo su bili i prvaci države. Ne vjerujem da će biti previše promjena, jer je trener ostao isti, ali sigurno nisu protivnik koji mi ne možemo proći", kaže Stanić.

Što se tiče mladog napadača Jurilja on je istakao da se nada da će navijači u što većem broju doći sutra na Pecaru.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Upoznali smo njihove mane i prednosti. Mislim kako smo dobili dosta teškog protivnika, ali isto tako protivnika kojega možemo proći. Nadam se kako će navijači doći u što većem broju nas podržati i vjerujem kako će dobro prezentirati Široki Brijeg i bh. nogomet u Europi ove godine", izjavio je Jurilj.

Jedini upitan za ovu utakmicu je Božo Musa, ali ljekarski tim radi sve da on bude spraman sutra za igru. Utakmica na Pecari počinje u 21 sat.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

KviskoKvesic
Sutra ako Bog da vi i vaš partner vehlež ispadate iz prvog kola i papapa pa onda igrajte prijateljske utakmice jer vas oni fino nazivaju škutori-udbasi
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi