Kako izgleda tabela nakon Veležovih minus tri?

Bilo je dosta pomjeranja

Kako izgleda tabela nakon Veležovih minus tri?

S. Grebović

Jučerašnjim sarajevskim derbijem spuštena je zavjesta na 10. kolo Premijer lige BiH.

Sredinom sredmice, preciznije u utorak i srijedu, odigrano je kompletno 10. kolo Premijer lige BiH.

Ovo vanredno kolo ostat će upamćeno po odigranom vječitom derbiju Sarajeva i Željezničara u kojem je slavila domaća ekipa sa 2:0, te sa porazima prve dvije vodiće ekipe, ali i po nekim stvarima koje nemaju pretjerane veze sa fudbalom...

Svima su poznata dešavanja na utakmici u Mostaru između Veleža i Borca, kada su domaći navijači u 82. minuti ušli u teren i prekinuli meč.

Sve je imalo za posljedicu kažnjavanja mostarskog kluba sa tri boda oduzimanja, šest mečeva suspenzije domaćeg stadiona, novčana kazna u iznosu od 10.000KM, te suspenzijom njihovog predsjednika Šemsudina Hasića u trajanju od dvije godine.

To znači da će Rođeni biti lišeni podrške svojih navijača na domaćim utakmicama protiv Zrinjskog, Radnika, Širokog, Željezničara, Tuzle City i prvog domaćeg meča u trećoj trećini prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon oduzimanja tri boda Velež je sada deveti tim na premijerligaškoj tabeli sa isto toliko osvojenih bodova. Kompletnu tabelu možete pogledati OVDJE.

U narednom kolu Mostarci idu na gostovanje ekipi Tuzle City.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Sladite se dušmani.Nećete dugo.Ima VELEŽA i biće HASIĆA.Kad tad će sve izaći na vidjelo.Džaba vam je SAVEZ sa kaznama udarati po VELEŽU.I gore smo mi prošli.
20 7
velez mo
Nicija nije do zore gorila pa nece ni vasa,mozete nas mrziti,kaznjavati ali polako sve dođe na naplatu,ŠEMSO GENERALE SVI SMO UZ TEBE
16 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi