Premijer liga Bosne i Hercegovine ima novo ime

Potpisan novi sponzorski ugovor

Premijer liga Bosne i Hercegovine ima novo ime

Endin Čaušević
Teme:

Premijer liga Bosne i Hercegovine promijenit će ime, odnosno od drugog dijela sezone zvat će se WWin Liga Bosne i Hercegovine.

Za SportSport.ba je potvrđeno da će se elitni rang u narednih četiri i po godina zvati WWin Liga Bosne i Hercegovine s obzirom da je Fudbalski savez naše zemlje potpisao ugovor sa kladionicom WWin.

Očekuje se da krovna kuća bosanskohercegovačkog fudbala uskoro i službeno potvrdi ove promjene, no finansijki detalji će najvjerovatnije ostati tajna.

U prvom dijelu sezone Premijer liga nije imala generalnog sponzora, ali početkom drugog dijela sezone to više neće biti tako.

U prethodne tri godine najjači rang bh. fudbala nosio je ime m:tel Premijer liga Bosne i Hercegovine, no sada će WWin kladionica krasiti ime ovog takmičenja.

Prije toga Premijer liga je nosila ime BH Telecom Premijer liga BiH.

Oglasi

Sezona u BiH nastavlja se danas

Nakon skoro dva mjeseca pauze sezona u našoj zemlji nastavlja se danas jer nas čekaju mečevi osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Prvi će na teren Velež i Tuzla City koji igraju večeras od 18 sati na stadionu Rođeni u Mostaru, dok se ostatak mečeva igra u subotu i nedjelju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Premijer lige takmičenje u najjačem rangu bh. fudbala nastavlja se već narednog vikenda.

Na rasporedu će biti mečevi 19. kola i čeka nas nekoliko itekako zanimljivih okršaja.

Top Komentari

Frane
Sad kad Široki krene s namještanjem utakmica.
2 0
amar1008
Pa koliko se štima u ovoj ligi red bi bio i da dopune naziv po kladionici
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti