Potvrđeno: VAR u Premijer ligi BiH od početka naredne sezone!

Potvrdio Vico Zeljković

Potvrđeno: VAR u Premijer ligi BiH od početka naredne sezone!

Edmir Škorić

Vico Zeljković, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) potvrdio je da VAR tehnologija od sezone 2024/25 dolazi u Premijer ligu BiH.

Još prije dvije i po godine se počelo razgovarati o uvođenju VAR-a u bh. nogomet. Do sada su na našim stadionima VAR sustavi korišteni isključivo za vrijeme reprezentativnih utakmica ili klupskih utakmica u Evropi.

Međutim, sada će i utakmice Premijer lige biti pokrivene monitorima i VAR tehnologija će svakako biti od velike pomoći u donosenju boljih sudijskih odluka.

„VAR je izazov prema kojem je sve usmjereno. I u ovom segmentu imat ćemo punu podršku FIFA-e. Podsjetit ću na izjavu predsjednika FIFA-e Infantina ‘VAR ne mijenja fudbal, VAR čisti fudbal’. Ovo je kompleksan posao i mi smo odlučni da ga sprovedemo do kraja kako bismo unaprijedili suđenje i sveli sudijske greške na minimum“, rekao je Zeljković još 2021. godine.

Nakon dvije i po godine čekanja, stigle su sjajne vijesti. Upravo je prvi čovjek NFSBiH danas potvrdio da će VAR biti na terenima Premijer lige od početka sezone 2024/25.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već godinama je VAR prisutan u svjetskom nogometu, brojne lige i takmičenja su pokrivena video tehnologijom, a sada se radujemo što će ista biti zastupljena i u BiH.

S obzirom na brojne sudijske pogreške, ne samo ove nego i prošlih sezona, sve nas istinski raduje uvođenje VAR-a i ovo bi mogao da bude historijski trenutak za bh. klupski nogomet.

Top Komentari

Starigrad01
Ako ništa ublažiće štimanje bojcu i željkanu.
5 0
velez mo
Mozemo mi pricati sta hocemo nateze se borcu to je evidentno,ali ako imas kvalitetu da im u banja luci uvalis 3,4 komada nereba ti nikakav Var.Samo ove sudacke odluke da popravi,Vico je pogurao,hibrid za kojeg do prije 2 god nismo znali da postoji,poticao izgradnju reflektora,sad Var moramo biti realni da je i ulozio u ovu ligu,ja mu za ovo kapu skidam.Samo znaci posteno sudenje i sve ok
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti