Sarajevo i Željezničar traže prvu pobjedu u drugom dijelu sezone, Olimpik novo malo čudo

Premijer liga

Sarajevo i Željezničar traže prvu pobjedu u drugom dijelu sezone, Olimpik novo malo čudo

E. Škorić

U nedjelju će se odigrati preostala tri susreta 23. kola Premijer lige BiH.

Vodeće Sarajevo ima dobru priliku da ostvari prvu pobjedu, ali i postigne prvi premijerligaški gol u drugom dijelu sezone. Bordo tim je nakon remija sa Željezničarom (0:0), upisao poraze od Širokog i Zrinjskog, oba puta po 1:0.

Sada na Koševo dolazi Krupa. Uz dužno poštovanje ovoj ekipi, Sarajevo nema pravo da razmišlja o bilo čemu osim o pobjed s kojom će se dodatno učvrstiti na vrhu i nakon koje će 10 kola do kraja ostati na najmanje pet bodova prednosti. Ukoliko Široki danas ne slavi, ta prednost može da bude i veća.

Krupa je s 14 bodova zakovana za dno i po mnogima je otpisana. Istina da u takvim situacijama ekipe koje igraju rasterećeno mogu svakoga da povrijede, ali Sarajevo je ipak ogroman favorit danas i teško da gosti mogu i do boda.

Prvu pobjedu u drugom dijelu traži i Željezničar. Poraz od Olimpika je bio jak šamar svima na Grbavici i možda pravovremena reakcija za buđenje pred odlučujući dio sezone. Slijedi još jedan duel s Tuzlom City, ovaj put na Grbavici. Plavi nisu u dobroj situaciji zbog trenutne forme, ali i činjenice da ih je Tuzla dva puta nadmudrila proteklih 15 dana na Tušnju. Prvo je slavila u prvenstvu, zatim nakon penala u Kupu.

U posljednjih pet utakmica Željezničar ne zna za pobjedu, pa će danas morati da odigra izvan svojih mogućnosti kako bi se vratio na pobjednički kolosijek.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za razliku od Sarajeva i Željezničara, Široki Brijeg je sjajno ušao u drugi dio sezone i ako danas na Pecari dobije Olimpik, probiće se do drugog mjesta i zadržat će korak za Sarajevom.

Širokobriježani bez dileme veliki favoriti protiv Olimpika, ali oprez na Pecari je potrebniji nego ikad. Tim Slavka Petrovića je na Grbavici slavio protiv Željezničara i pokazao da je zreo da se sa svakim ravnopravno nosi. Uostalom, današnji bod ili pobjeda bili bi dovoljni da se tim iščupa iz opasne zone. Kud ćeš veći motiv?

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Amaw to je OK ako pobjedimo biti ce OK ako izgubimo opet OK i nerjeseno je OK."Bolje izgubiti jednom 3:0 nego tri puta po 1:0 " to je OK."Bolje izgubiti od jedne ekipe tri puta nego tri puta do tri razlicite ekipe.To bi bilo OK."Brrrrrr zima sta cu moro sam se satrest".Ali je OK."Oni postignu gol Penisom".Sto je OK."Tukne te Sloboda ,Sarajevo te tukne svakako".... itd itd.
6 5
Bordobjeli
IGRAJ BORDO BJELI!!!! Ale aleeee
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi