Prilika da Sarajevo pokaže pravo lice, a za Velež da nastavi tamo gdje je stao

Danas posljednja dva meča prvog kola

Prilika da Sarajevo pokaže pravo lice, a za Velež da nastavi tamo gdje je stao

Edmir Škorić

Utakmicama na stadionima Koševo i Rođeni danas će biti kompletirano prvo kolo nove sezone u Premijer ligi BiH.

Sarajevo će od 18 sati ugostiti Tuzla City u jednom od najzanimljivijih mečeva na otvaranju šampionata. Bordo tim nije kompletan, prolazi kroz jedan turbulentan period, a uz sve to, ovaj meč s Tuzlom dolazi samo nekoliko dana nakon teškog poraza od moldavskog Milsamija i eliminacije u prvom kolu UEFA Konferencijske lige.

Stoga, teško je reći da je Sarajevo favorit, ali kladionice kažu da jeste. Pa dobro, Sarajevo na svom Koševu po nepisanom pravilu mora da dobije taj epitet, bez obzira na sve druge okolnosti.

Unatoč svim problemima, navijači Sarajeva imaju samo jednu želju i samo jedan cilj, a nedavna pojačanja poput Bagarića ili Bodula vraćaju im vjeru da će sve opet da bude kao nekoliko sezona ranije.

Što se tiče gostiju iz Tuzle, oni uporno grade tim i ambicije za sami vrh. Tuzlaci su se pojačali ovog ljeta, odradili kvalitetne pripreme i sa Husrefom Musemićem na klupi imaju potpuno pravo da se nadaju najboljem na kraju sezone.

MOZZART nudi ponudu za današnji meč Sarajevo - TC i očekivano daje bordo timu kakvu - takvu prednost. Više OVDJE.

U 20 sati će na stadionu Rođeni Velež ugostiti Posušje u još jednom hercegovačkom derbiju nakon što su sinoć Široki i Zrinjski na Pecari odigrali 0:0. Mostarcima pripada velika uloga favorita i to treba da potvrde na terenu.

Rođeni su u dobrom raspoloženju nakon što su prošli prvu prepreku u UEFA Konferencijskoj ligi. Čekaju sada grčkog velikana, ekipu AEK-a, no Feđa Dudić i pedantni i odgovorni stručni štab Veleža fokusiran je samo na večerašnji duel.

Gosti iz Posušja imat će svoje motive, ali najveći motiv im je svakako to što nakon dugo godina igraju Premijer ligu i duel s Mostarcima bit će im idealna prilika da pokažu da nisu slučajno tu gdje jesu.

MOZZART nudi opciju klađenja na ovaj meč i daje veliku prednost Veležu. Više OVDJE.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Sretno momci,bit ce danas teska utakmica.A od sljedeceg kola kada budu registrovani Lazic,Sevelj,Bagaric,Bodul...Ocekujem skroz drugu pricu.Nadam se da gospodin Goran ne planra stavljati Pidru i Velkoskog danas
9 0
bk123
Po meni će ove utakmice bit danas neizvjesne. Sarajevo-Tuzla City tu neznam još kvalitet Tuzle al vjerujem da su dobra ekipa i da će bit neizvjesno i tvrdo. Velež-Posušje isto po meni neizvjesna utakmica, velika je prednost u kvaliteti Veleža u odnosu na Posušje al pošto utakmica dolazi izmedju dvije europske utakmice Veleža sve je moguće, Posušje kao novajlije u ligi će vjerojatno biti malo više motivirani i time će pokušati nadomjestiti nedostatak po meni kvalitete u odnosu na Velež
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi