U najavi spektakl na Grbavici uz još jedan paradoksalan potez vlasnika TV prava

Subota donosi četiri meča Premijer lige

U najavi spektakl na Grbavici uz još jedan paradoksalan potez vlasnika TV prava

Admin Čaušević

Četiri meča 13. kola Premijer lige bit će odigrana danas. 

Vlasnici TV prava su se potrudili da onemoguće potpuni ugođaj svim ljubiteljima bh. fudbala pošto se dva najzanimljivija meča igraju istovremeno.

Od 17 sati će se igrati derbi dosadašnjeg dijela prvenstva. Odlični Željezničar će dočekati zahuktali Zrinjski. Na Grbavici se očekuje oko 10.000 gledatelja i taj susret je sigurno spektakl u najavi.

"Čeka nas teška utakmica s dobrim protivnikom koji je prošle godine bio dominantan u svim segmentima. Protivnikom kojeg je jedan penal ili dva dijelilo od grupne faze Konferencijske lige."

"Igrali smo već jednom s njima. Radili smo cijele sedmice na način na koji bi sutra trebali da igramo", u najavi meča je kazao Edis Mulalić.

S druge strane i Sergej Jakirović očekuje nastavak serije dobrih rezultata, iako je svjestan da će biti meč protiv Željezničara biti možda i najteži do sada.

Oglasi

"Očekujemo da nastavimo dobru igru, pogotovo kada bismo nastavili igrati kao u prethodna tri kola u kojima smo postigli osam pogodaka. Nije upitno da ćemo stvarati prilike."

"Sigurno nas očekuje uzavrela atmosfera, ali imamo tu iskustva, pogotovo nakon Evrope i daj Bože da svaka utakmica u ligi bude poput ove sutrašnje. Na Grbavici je prelijepo, tamo mi je čak najdraže igrati kada su u pitanju gostujuće utakmice. Uvijek je dobro popunjen stadion, najbolja akustika", kazao je strateg Plemića.

Istovremeno sa duelom na Grbavici igrat će se i duel Sarajeva i Borca na Bilinom polju. I taj meč će početi u 17 sati.

Vinko Marinović koji je ranije predvodio Sarajevo će nastojati da njegov tim nastavi pozitivan niz, dok će i Bordo tim tražiti izlazak iz rezultatske krize koja traje već neko vrijeme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo je u posljednja četiri meča bez pobjede i trijumf nad direktnim rivalom u borbi za vrh tabele je idealna prilika za najavu boljih vremena kojeg pristalice tima sa Koševa očekuju već neko vrijeme.

Nešto ranije, u tereminu od 15 sati igrat će Leotar - Sloga i Sloboda - Široki Brijeg. U petak je Velež pobijedio Igman sa 0:1, dok se kolo zatvara u nedjelju mečem Posušje - Tuzla City.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

magistar
Željo 1, Sarajevo- Borac x2
1 6
Hordas_00
Sarajevo moje do pobjede ABd a i za Zelju navijamo danas
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi