Sergej Jakirović: Daj Bože da svaka utakmica u ligi bude poput ove sutrašnje

Grbavicu smatra najtežim gostovanjem

Sergej Jakirović: Daj Bože da svaka utakmica u ligi bude poput ove sutrašnje

E. Škorić

Nogometaše Zrinjskog u 13. kolu Premijer lige BiH čeka gostovanje Željezničaru na Grbavici.

S obzirom na sve okolnosti, jedan veoma zanimljiv meč i ujedno derbi kola. Plavi su, poput Mostaraca, u formi i nema sumnje da će brojni navijači na stadionu Grbavica imati šta da vide.

Sergej Jakirović, trener aktuelnog prvaka BiH, želi da njegova momčad nastavi s dobrim rezultatima i da odigra još jedan dobar meč, no svjestan je koliko će to sutra biti teško.

"Očekujemo da nastavimo dobru igru, pogotovo kada bismo nastavili igrati kao u prethodna tri kola u kojima smo postigli osam pogodaka. Nije upitno da ćemo stvarati prilike. Sigurno nas očekuje uzavrela atmosfera, ali imamo tu iskustva, pogotovo nakon Evrope i daj Bože da svaka utakmica u ligi bude poput ove sutrašnje. Na Grbavici je prelijepo, tamo mi je čak najdraže igrati kada su u pitanju gostujuće utakmice. Uvijek je dobro popunjen stadion, najbolja akustika. Mnogo ljudi dolazi i iz Mostara, tako da očekujem vrhunsko navijanje s obje strane, a takva atmosfera nam je samo dodatni motiv jer zaista svaki igrač sanja o takvim utakmicama, jer nogomet se i igra zbog toga", rekao je Jakirović.

"Pokušat će nam parirati u svim segmentima i sigurno da će htjeti nametnuti jači tempo, ali mi zaista možemo igrati puno minuta na tom nivou, tako da nam i to odgovara. Željezničar je sada dosta uigranija ekipa u odnosu na prošlu sezonu, imaju kostur ekipe, više ideja, a doveli su i dosta zanimljive igrače, tako da mi moramo biti na nivou i nametnuti svoju igru i maksimalno se potruditi i prezentirati u najboljem svjetlu", poručio je Jakirović.

Duel starih rivala počet će u 17 sati, a to će biti jedan od nekolicine dobrih mečeva u subotu, kada je u pitanju bh. Premijer liga.

Dan će otvoriti Leotar i Sloga u 15 sati, kao i Sloboda i Široki Brijeg, a u 17 sati pored meča na Grbavici odigrat će se još jedan - Sarajevo dočekuje Borac u Zenici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo se otvara već danas od 15 sati duelom Igman - Velež, a zatvara u nedjelju utakmicom Posušje - Tuzla City.

Lider je Željezničar s 22 boda, toliko ima i Široki Brijeg, dok je trećeplasirani Zrinjski do sada osvojio 21 bod, ali ima dvije utakmice manje od većine timova. Borac je na 20 bodova, Tuzla City ima 19, a Sarajevo 16...

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Samo jako momci! Ti si prvak šugave zemlje!
4 5
E.Car
Baš čekam da vidim kakvu će izjavu dati ako izgubi!!!!! To nije nemoguće, već smo ih jednom pobijedili, sigurno će osuti paljbu po sudijama, krađi, državi.... plakati ko malo dijete!!!
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi