44

Komentari (44)

2323
Kakaa nam je fudbal i uslovi ni to ne treba da nam daju..Samo prvak neka ide u kvalifikacije a ostali STOP..
Nikoizniceg
Koliko sam citao o takmicenju: Kada klub ispadne iz Lige prvaja u prvom koli i preliminarnoj rundi ide u drugu fazu Konferencijske. Nisam nasao sta ako se dogura dalje. Isto tako, pise da ako neki klub ispadne u trecoj rundi EL za sampione (one koji su ispali iz LP) i one koji nosu sampioni (od pocetka u EL) igraju Play-off. Obzirom da smo jako losa liga, ne znam kako ce sampion nase lige ako ispadne recimo u Play-offu za LP zavrsiti. Jer, isto tako pise da ce grupnu fazu igrati 10 ekipa izbacenih u play-offu Europske Lige, a u nokaut fazi 8 trecih iz grupne faze EL. Izgubio sam se malo, ako ima neko da pojasni - da li ce nas predstavnik koji ispade u trecem pretkolu ici u Europsku ligu ili zavrsva takmicenje za tu sezonu?
Nikoizniceg
Odnosno, ostaje li isto kao do sada: ispadnes iz 3 pretkola za LP i ulazis u Play-off Europske lige?
JedanLik
Svakako se nebi plasirali nigdje
Sadik82
Cilj novog takmicenja je prije svega ocistiti Europa Ligu od g*vana koji u njoj redovno igraju i napraviti je atraktivnijom za velike klubove, tako sto ce vecinu ****a poslat u ovu novu ligu.
Zulfikar
I to je mnogo jer po nekom fer principu trebali bi imati 0 predstavnika, sve dok mafijasi obnasaju funkcije u NSBIH.
nekodaleko
Mislim da evropska liga mnogo gubi neigranjem nasih timova hahaha
2323
A gdje ce Borac ??
user1583752673
I ova uefa vise ne zna sta ce
prka
sta je s intertoto kupom ?
Fareus1921
Iskreno meni je ova Konferencijska liga glupost baš.Ne znam šta je loše u ovom dosadašnjem sistemu igranja?
Adohordas
Lose je jer je tu velika lova u, pitanju,vidis da uefa uvodi svako malo novo takmicenje...nedavno je i liga nacija uvedena,cista glupost ,igraci ko roboti postaju hehe
Fareus1921
@Adohordas to i govorim,niko se nije bunio protiv ovog sistema takmicenja pa cak ni one zemlje koje nikada nisu imale ucesnika.Glupost cista...
Deepy
Ideja je osim LP i EL napuniti bogatim kluvima gdje mali nece imati pristup. Sta ima jedan Zeljo ili CSKA Sofia igrat s Romom ili Tottenhamom? O tome se radi. Ocistili.su i LP i.EL od jadnika.
MentalMan87
Više utakmica više para Uefi i klubovima. Od prodaje karata,tv prava,ovo je i donekle dobro bar da vidimo nas jedan tim da se negdje kvalifikovao
Bordobjeli
Imal neka 5 republikačka uefa liga? Da željo prodaje 1 pretkolo...
Bordobjeli
DamirS
Željo je kao prvi BiH tim došao do zadnjeg pretkola LP protiv Newcastlea. A igrali su i zapaženu ulogu protiv Malage. Imali su i dvije pobjede protiv Ferencvarosa, koji bio veliki favorit....tako da ti ta tvoja priča malo smrdi. Ali ako te to uveseljava, samo nastavi.
Trpim
Nije UEFA kriva, što naši klubovi nemogu 3 utakmice žeščeg tempa iztrćati. Bosanski Klub igra jednu evropsku utamicu i odma nemože za vikend igrati domaće prvenstvo.Zato se i nemogu nigdje kvalifikovat. I u fudbalu se ništa nemijenja kao ni u politici.
pjanke.sa
Dobio si minus za nepismenost.
PeppermintSA
Najbitnija je promjena je nagradni fond. Prvak uzima vise nego sto je uzimao do sad, svi ostali uzimaju manje. Ko ove sezone bude prvak pravi istorijski iskorak u odnosu na konkurenciju.
pjanke.sa
Sad hocu da napisem to. Vrsta takmicenja manje vise nije bitna, bitna je lova koju nasi klubovi zarade i donesu u drzavu i da se infrastrukturno i svakako razviju.
PeppermintSA
To je to. U slučaju da Sarajevo bude prvak, a budući da je već financijski nekoliko milja ispred konkurencije i uz to već dvije sezone zaredom prvak, on bio napravio epohalan iskorak i sebi omogućio da u potpunosti zavlada bh. fudbalom na duže staze. U slučaju da Željo osvoji titulu, klub bi dobio ogromnu financijsku inekciju i potpuno se stabilizovao pred iduću sezonu u kojoj ne bi bio ništa manji favorit od Sarajeva. Dakle, ako titulu uzme Sarajevo niko mu neće više moći prismrditi. Ako pak titulu uzme Željo otvara mu se mogućnost da ponovo zavlada.
Penderinos
Zeljo vise nikada nece igrati Europa ligi... Ups pa nije ni igrao hahah
Mowzilla
Intertoto kup 21.vijeka...
papirna
Celik bio pobjednik inertoto cupa Proguglaj Celik pa ces vidjet
LukasPodolski
Za Sarajevo je ovo nebitna informacija
Ljubiteljseoskihliga
Veliki udarac za Široki Brijeg, a i cijeli europski nogomet
nedoni46
lijepa slika, 2 tima koja bi se borila za le, da ima, al nema.
Edytz
Obzirom na kvalitet našeg fudbala i Konferecijska liga je više nego plafon!
bistrik87
Aj ne seri, ni srpska ni hrvatska liga nemaju predstavnika. I mnoge jake lige isto nece imati u EL.
pero98
Hrvatska kao i srpska liga imaju šansi vratit se među 15 liga po koeficijentu. Bosanska baš i ne.
bistrik87
Bitno je da ce Sarajevo igrati grupne faze. Da se uvelo ovo takmicenej ove sezone, igrali bi grupnu. I to nije lijevo takmicenje bit ce dosta dobrih timova, da se okusamo u grupnoj da osjetimo taj tempo. A vi ostali svakako 1 u 20 godini ili nikada do PO nekako dodjete, i trebate igrati 3 ligu europe, za zelju je i 4. kada se osnuje.
K79
@bistrik87 ovo ti je najbolji dokaz da divovi u BiH ne postoje postoje nazalost samo patuljci kada je evropski fudbal u pitanju ! Opet kazem nazalost !
Presidente
sto ocekujea kada ih transformiraju u patuljke i golubinovci. Sramotno je i guzenje u Belarus
Deepy
Odakle ti to da ce Sa igrat grupnu fazu majke ti?
EmirTM87
Uefa se trudi da unisti evropski fudbal
Zamfir19_46
Ma zanima nas samo Lp ovo ostalo nista.
bosq23
Da li ovo znaci da ce prvak BiH (Sarajevo naravno :)) direktno uci minimum u grupnu fazu konferencijske lige? Ovo je sjajna stvar! Za ovu ligu znam vec par godina i jedva cekam da pocne. Cilj je pruziti sansu i ligama ciji klubovi nisu toliko imali sansu da se takmice u grupnim fazama Euro takmicenja. Da je kojim slucajem ova liga startala ove godine, u grupnim fazama bili bi klubovi poput: Tottenhama, Milana, R. Sociedada, Hoffenheima, Nice, Sportinga, Feynorda, PSV-a, CSKA Moskve, Besiktasa itd. Tako da ce sigurno biti dobrih utakmica i sjajna sansa za nase klubove.
ZukaZu
Znači Sarajevo Liga Prvaka, ostali konferencijska...hajde fino
blukalr
Ako prvak ide u ligu prvaka kako ti mislis da ce sarajevo??
Asam85
Malo morgen. Kvalifikacije za Evropsku ligu skoro da i ne postoje. Ako se ne varam postoji samo jedna runda kvalifikacija koje će popuniti oni klubovi koji ne uspiju ući u grupe Lige prvaka, A naš šampion ako ispadne rano u kvalifikacijama za LP pridružuje se u Konf. ligu. Grupnu fazu EL uglavnom čine osvajači nacionalnih kupova i to njih 30 po Uefinoj rang listi.
Ende
Varas se Asime ... nista pofato nisi.
ZukaZu
Recimo Sarajevo bude prvak. U prvom pretkolu LŠ IZGUBI (zapamti prvo pretkolo) ide u 2. pretkolo konferencijske lige. Ako Sarajevo POBJEDI u prvom pretkolu LŠ, naravno, ide u drugo pretkolo LŠ. Ako IZGUBI u 2. pretkolu LŠ, ide u 3. Pretkolo EL, a ako u tom trećem pretkolu EL izgubi, ide u Play-off konferencijske lige. Dakle, zavisi od prvog pretkola u LŠ hoće li igrati EL. Nadam se da ti je kasnije sada. LP
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.