Iz Zrinjskog najavili velike planove za budućnost

Nakon osvojene titule prvaka

Iz Zrinjskog najavili velike planove za budućnost

Admin Čaušević

Zrinjski je po sedmi put postao prvak BiH te će u novoj sezoni našu zemlju predstavljati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. 

Plemići su oborili niz rekorda tokom sezone, najupečatljiviji je svakako onaj od 14 vezanih pobjeda čime je potvđena superiornost nad svojim rivalima u ovoj sezoni.

Nakon osvojene titule oglasio se i dopredsjenik mostarskog kluba Amir Gross Kabiri koji se klupskom rukovodstvu priključio prije nekoliko mjeseci.

"Ovo prvenstvo bit će zapisano zlatnim slovima u povijesti kluba, ne samo zato što smo oborili sve moguće rekorde na terenu, već zato što imamo tim izuzetno velikodušnih i skromnih pojedinaca koje vodi trener Sergej Jakirović, sjajan primjer beskompromisnog profesionalca."

"S takvim duhom, vodstvom i dosljednošću, siguran sam da ćemo se nastaviti boriti za titule i veseliti naše navijače. Ipak, sezona nije još završena. Moramo ostati usredotočeni i čvrsti do posljednjeg trenutka", izjavio je predsjednik M.T. Abraham Group i dopredsjednik HŠK Zrinjski Amir Gross Kabiri.

Kabiri je najavio i velike planove za budućnost, prije svih to se odnosi na infrastrukturu što je možda i najveći problemi Zrinjskog.

"Naša odgovornost je održati klub stabilnim i konkurentnim dugi niz godina, a to se može postići samo ulaganjem u infrastrukturu i odgovarajuće prostore za treniranje koji će služiti svim našim sastavima."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Trebamo nastojati postaviti temelje za prikladne terene te nabaviti modernu opremu kako bismo pomogli našim mlađim uzrastima u maksimiziranju sposobnosti i postojećeg potencijala. Moramo se razvijati kao funkcionalnija i snažnija organizacija te planirati pet godina unaprijed", poručio je Kabiri.

Nedavno su pod Bijelim brijegom počeli radovi na sanitarnim objektima kako bi ovaj stadion ispunio uslove iz UEFA-ine kategorije 3.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
gdje su komentari i dislajkovi?
3 11
enko
Prvo morate rascistiti u kojoj cete drzavi zivjeti .
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi