Premijerligaši se još mogu pojačati: Radovac, Zakarić, Smajlagić, Suljić, Tatar...
Tatar u dresu Borca

Prelazni rok još traje

Premijerligaši se još mogu pojačati: Radovac, Zakarić, Smajlagić, Suljić, Tatar...

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Bh. premijerligaši su odigrali nepotpuna četiri kola, a ljetni prelazni rok još uvijek traje.

Sigurno će klubovi se još uvijek pojačavati, a prema odluci NS BiH, ljetni prelazni rok za igrače profesionalce traje od 19.06. - do 08.09.

Klubovi najavljuju pojačanja. Zrinjski se želi dodatno pojačati jer će Plemići sigurno igrati evropska takmičenja, pa im je potreban što širi roster.

I iz FK Željezničar su najavili pojačanja, no ne mogu se Plavi baš pohvaliti finansijskim uslovima koje mogu pružiti, te im to predstavlja veliki, odnosno ključni problem.

GOŠK i Zvijezda 09 će sigurno voditi bitku za opstanak i sam početak sezone pokazao im je da su pojačanja itekako potrebna, posebno igrači sa premijerligaškim iskustvom.

Sarajevo je prije par dana angažovalo Edina Julardžiju i Ajdina Hasića, a sa Koševa nisu potvrdili da je lista pojačanja i zaključena.

Oglasi

Na tržišnoj pijaci svakako da ima 'materijala'.

Samir Radovac je i dalje bez kluba, a prioritet mu je odlazak u inostranstvo. Radovac je imao poziva iz Premijer lige, ali je nekoliko klubova stavio na 'čekanje'. Navodno, ima ponudu iz dalekog Irana.

Bivši kapiten Sarajeva Asmir Suljić završio je epizodu u Kazahstanu i trenutno se u našem glavnom gradu sprema za nove izazove.

Bez kluba je i Goran Zakarić (30). Zakarić je obavio razgovore sa čelnicima GOŠK-a, no konačnog dogovora još uvijek nema.

Oglasi

Od prije par dana slobodan je i 24-godišnji Semir Smajlagić. Smajlagić je završio epizodu u Alžiru, a u našj zemlji nastupao je za FK Sarajevo, FK Mladost, FK Tuzla City...

Pomalo zaboravljeni Benjamin Tatar (29) takoođer ima 'čiste' papire. Tatar je posljednji angažman imao u Borcu, kratko se okušao i u Saudijskoj Arabiji, no nije bio na nivou sjajnih igara iz perioda dok je bio član FK Sarajevo.

I bivši član Olimpika Adis Hadžanović (30) je bez kluba. Vezista je posljednji angažman imao u makedonskoj Bregalnici. Nastupao je i u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Estoniji...

Široki Brijeg je prije par dana ostao bez Bože Vukoje (25). Vukoja je zatražio raskid ugovora, a odmah dobio ponudu jednog premijerligaša. Ipak, moguće je da krene put inostranstva, no na Pecari sigurno neće ostati.

Bez kluba je i iskusni defanzivac Emir Jusić koji je posljednji angažman imao u FK Sloboda, a u BiH je nastupao i za NK Čelik, te FK Olimpik...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nekadašnji član Veleža i Borca Obren Cvijanović također je u potrazi za novim angažmanom.

Iskusni defanzivac Enes Sipović trenira sa FK Željezničarom, te postoji mogućnost da Sipović do zime ostane na Grbavici.

Top Komentari

Drakula
Ovi mogu samo u Celiku igrat. Sve u svemu celik i sloboda moraju u premijer ligu jer imaju navijace. Da se izbaci leotar sloga tuzla city i slicne ekipe na kojima nema ni 2k navijaca
1 0
Kakaks
Sve isluženi igrači ,…
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi