Preminuo 14-godišnji fudbaler Atletico Madrida

Tuga u madridskom klubu

Preminuo 14-godišnji fudbaler Atletico Madrida

A. Čaušević

Atletico Madrid je saopštio tužnu vijest koja je potresla sve u madridskom klubu kao i cijelu Španiju. 


Omladinac Atletico Madrida, Christan Minchola je preminuo. Madridski klub je saopštio kako je dječak rođen 19. februara 2006. godine danas izgubio bitku za život.

Atletico nije otkrio detalje prerane smrti mladog Christiana koji je član akademije Jorgnadžija bio od 2013. godine te je u međuvremenu promijenio nekoliko omladinskih selekcija madridskog kluba.

"Šokirani smo zbog tužne vijesti i žalimo zbog gubitka našeg člana. Atletico Madrid će biti podrška Christanovoj porodici i njegovim prijateljima u ovim bolnim momentima", kazao je klupski predsjednik Enrique Cerezo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Atleticu su nakon smrti svog člana spustili sve zastave na pola koplja kao i u znak poštovanja prema svim sportistima koji su preminuli posljednjih sedmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije