Preminuo bivši Džekin saigrač, imao je samo 21 godinu

Tragedija u svijetu fudbala

Preminuo bivši Džekin saigrač, imao je samo 21 godinu

Admin Čaušević
Teme:

Nova tragedija u svijetu fudbalu. Preminuo je Josep Perfection, nekadašnji veznjak Rome. 

Perfection koji je u septembru trebao proslaviti 22. rođendan je preminio uslijed srčanog udara, prenose italijanski mediji.

Njegova priča djeluje kao da je iz bajke. U Italiju je stigao kao izbjeglica, a jedno vrijeme je kao beskućnik boravio na željezničakoj stanici u Rimu.

Međutim, nije se predavao te je počeo igrati fudbal u amaterskom klubu Liberi Nantes koji okuplja migrante i političke izbjeglice.

Roma ga je uzela 2015. godine, a registrovan je tek godinu i pol kasnije. Tako je dobio priliku da trenira sa tadašnjim zvijezdama poput Francesca Tottija, Danielea De Rossija i našeg Edina Džeke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sezoni 2017/18 posuđen je Vicenzi. Nakon svega jednog nastupa vratio se u Romu koja je odlučila da produži njegov ugovor.

Početak 2020. godine mu je donio probe u nekoliko rumunskih klubova, nakon čega mu se gubi svaki trag. Danas je stigla tragična vijest o njegovoj smrti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi