Preminuo dječak kojem je Džeko posvetio 50. gol za BiH

Amir Gljiva izgubio borbu za život

Preminuo dječak kojem je Džeko posvetio 50. gol za BiH

Amir Gljiva, dječak kojem je Edin Džeko posvetio 50. gol za reprezentaciju, nije uspio dobiti životnu bitku. 

Oboljeli dječak je Džeku upoznao na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu i tom prilikom ga je zamolio da mu posveti svoj sljedeći gol, što je bh. napadač i učinio u Elbasanu u pobjedi BiH nad Albanijom (2:1). 

Tužna vijest da je Gljiva izgubio bitku za život je jako pogodila Džeku, o čemu svjedoči i status na njegovom zvaničnom Facebook profilu. 

"Život nekada zna biti surov, nemilosrdan i nepravedan, ali svi se borimo na svoj način. Nažalost, Amir Gljiva, dječak kojeg sam upoznao na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu, izgubio je svoju bitku, ali njegovo ime će uvijek biti u našim sjećanjima i srcima... Želim mu vječni rahmet i najljepši dženet, a njegovoj porodici sabur", stoji na Džekinoj stranici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi