Može li Dijamant zablistati sjajem iz 2010. godine?

Džeko ponovo u trci za najboljeg strijelca lige

Može li Dijamant zablistati sjajem iz 2010. godine?

Fotografija koju vidite iznad napravljena je 2010. godine. Tada je Edin Džeko bio prvi strijelac Bundeslige.

Naš Dijamant sijao je tog dana najsjajnijim sjajem. Držao je u rukama prelijepi trofej kojeg su prije njega osvajali nezaboravni fudbaleri Bundeslige poput Giovanija Elbera, Jurgena Klinsmanna, Miroslava Klosea, Theofanisa Gekasa, Ulf Kirstena ili, na kraju krajeva, Sergeja Barbareza.

Zanimljivo, u sezoni prije te, kada je Wolfsburg bio šampion Njemačke, Džeko je bio u borbi za ovaj trofej sa saigračem iz Wolfsburga, Grafiteom. Tada je Brazilac dobio trku, ali samo iz razloga što je šutirao sve jedanaesterce svoje ekipe. Bilo je 28-26 za Grafitea uz osam pogodaka sa jedanaest metara. Zasluženo, nema šta.

Ipak, Džeko je već naredne sezone dočekao svojih pet minuta slave. Protivnik mu je ovog puta bio napadač Leverkusena Stefan Kiessling i Dijamant je dobio bitku te postao najbolji strijelac Bundeslige.

Prođe od tada više od šest godina, a mi nismo imali priliku navijati da Edin Džeko postane prvi strijelac Premiershipa ili Serije A. Odnosno jesmo, ali borba protiv Roberta Mancinija jednostavno nije bila u našoj moći. Danas, Džeko je drugi strijelac Serije A. Ako se po jutru dan poznaje...

Ovaj slide poslužit će nam da se prisjetimo zašto smo čekali čak šest i pol godina da se Džeko nađe u poziciji da se bori za prvog strijelca lige. Možda nije bio dovoljno kvalitetan da se bori za prvog strijelca Premiershipa? Ne bismo rekli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi