Preokret Napolija u Rimu i pobjeda nad Lazijom
Odličan start sezone za tim iz Napulja

Serie A, 1. kolo

Preokret Napolija u Rimu i pobjeda nad Lazijom

M. Šljivak

Derbi meč prvog kola Serie A odigrali su na Olimpicu Lazio i Napoli, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Prvih 20-ak minuta meča nije donijelo apslutno ništa. Igrao se jako dosadan fudbal, ali je u 25. minuti viđena prava majstorija koja je donijela vodstvo domaćem timu.

Autor je Ciro Immobile. Izbacio je trojicu fudbalera Napolija i pogodio je prekrasno za prednost domaćeg tima od 0:1.

Potom je Napoli krenuo nešto ofanzivnije, pogodili su prečku, imali su šanse, a napadi su im se isplatili u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Lijepu akciju golom za 1:1 završio je Milik.

Napoli mnogo bolje otvara drugo poluvrijeme. Bilo je očigledno da su kvalitetniji, a u 59. minuti stigli su do drugog gola. Prekrasno je pogodio Lorenzo Insigne za prednost od 1:2.

Nije Lazio do kraja napravio previše. Istina, pogodili su preču u 90. minuti preko Acerbija, ali Napoli je bez problema sačuvao prednost i stigao je do pobjede na otvaranju sezone.

Serie A, 1. kolo:

Lazio - Napoli 1:2 (Immobile 25' / Milik 45+2', Insigne 59')

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi