Prepiskom na Instagramu Pjanić otkrio gdje će igrati naredne sezone?

Bh. reprezentativac "tražena roba"

Prepiskom na Instagramu Pjanić otkrio gdje će igrati naredne sezone?

Admin Čaušević

Miralem Pjanić je godinama među najboljim veznjacima svijeta zbog čega se automatski često špekuliše o njegovoj promjeni sredine. 

Bh. reprezentativac je u Juventus stigao na ljeto 2016. godine, u međuvremenu je osvojio niz trofeja ukljujućujući tri Scudetta, ali i stekao reputaciju igrača svjetske klase.

Pjanić je za vikend gostovao u programu francuske televizije Canal + gdje je govorio o mogućem transferu u PSG uz napomenu "da sve strane budu zadovoljne".

"Sve je moguće u fudbalu. U Italiji sam već osam godina i član sam velikog kluba kakav je Juventus. Ako svi budu saglasni, možemo razgovarati o odlasku, ali trenutno ne razmišljam o tome. Samo želim završiti sezonu i otići na odmor. Mogu samo reći da je moj san u narednih nekoliko sezona da osvojim Ligu prvaka", kazao je Pjanić.

Međutim, 28-godišnji fudbaler se za sada ne vidi u dresu nekog drugog kluba. Može se to zaključiti na osnovu prepiske s jednim navijačem Bianconera na društvenoj mreži Instagram.

"Možeš li mi potvrditi da mogu kupiti tvoj dres", pitao je navijač Juventusa Pjanića.

"Da. Ali svi kupujete dresove Cristiana Ronalda", bio je Pjanićev odgovor.

"Taj sam kupio prošle godine", poručio je navijač.

La Stampa: Juventus žrtvuje Pjanića?

Italijanski mediji već mjesecima bh. reprezentativca sele iz Torina, a u svom današnjem izdanju La Stampa piše kako Bianconeri namjeravaju žrtvovati odličnog veznjaka za dovođenja Paula Pogbe.

Vrijednost Pogbe nakon sezone za zaborav je značajno opala i čelnici Juventusa na čelu s Fabiom Paraticijem već mjesecima rade na njegovom povratku u redove Stare dame.

Francuz je na Ostrvu pod velikim pritiskom, konstatno je na udaru kritika jer nije uspio da na terenu postane vođa Crvenih đavola. Za sada nije uspio da opravda uloženi novac i visoku platu koju zarađuje.

Za Juventus je igrao od 2012. do 2016. godine, u torinskom klubu se potpuno afimirsao te izrastao u jednog od najboljih veznjaka svijeta. Tu je osvojio i svoje prve trofeje u karijeri uključujući četiri Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

United je jučer ostao bez plasmana u Evropa ligu, a i odlični odnosi s Minom Raiolom idu na ruku Juventusu.

Ljetni prijelazni rok je sve bliže. O mogućoj cifri za koju Juventus želi prodati Pjanića se već ranije pisalo. Bianconeri bh. reprezentativca namjeravaju pustiti za iznos između 80 i 100 miliona eura. Hoće li to biti dovoljno za povratak Pogbe ostaje da se vidi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pipun
Mire, iznad Juventusa su jedino Real, Barca, Bayern i Man U sve ostalo bi bilo korak u nazad.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi