Preporođeni Alen Halilović

Mladi hrvatski fudbaler iskren

Preporođeni Alen Halilović

D. Rakanović

Mladi hrvatski fudbaler Alen Halilović vjeruje da je La Liga dobra sredina za njega i kaže da je veoma sretan što igra za Las Palmas, nakon teškog perioda koji je imaju u Hamburgu. 

Halilović je u januaru došao u Španiju na posudbu iz njemačkog HSV-a.  

Nakon što je sinoć Las Palmas poražen od Espanyola rezultatom (4:3), Halilović je španskim medijima rekao da je veoma zadovoljan u klubu u kome trenutno nastupa. 

"Veoma sam sretan u Las Palmasu. Igramo dobar fudbal i u ovom meču smo ponovo imali mnogo prilika. Moraćemo da poradimo na koncentraciji u odbrani jer smo na posljednjih nekoliko mečeva primili previše golova, ali to ne mijenja činjenicu da sam sretan tu gdje jesam", rekao je Halilović i dodao: 

"Mislim da je La Liga dobra liga za mene, posebno ova ekipa koja igra zaista dobar fudbal. Trudim se da pružam što bolje partije. Došao sam prije mjesec dana i treba mi još vremena da bolje upoznam sve saigrače, trenera i grad. Ali, za prvi mjesec mislim da je bilo dobro. Igram svaki meč a to je ono što je za svakog igrača najvažnije. Trenutno i ne razmišljam o drugim klubovima, ovdje se osjećam prijatno i mislim da ću ovdje i ostati". 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 20-to godišnji fudbaler je za ekipu Las Palmasa ubilježio osam nastupa, ali se još uvijek nije uspio upisati u listu strijelaca. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi