Prepoznajete li karizmatičnog stručnjaka sa fotografije?

Nastala prije 14 godina

Prepoznajete li karizmatičnog stručnjaka sa fotografije?

A. Čaušević

Rijetki su treneri koji dobiju priliku da tokom svoje karijere sjede na klupi najboljih timova svijeta. Nekim se vrata velikana otvore odmah, a neki se godinama čekaju na "posao života". 

U drugu grupu spada Maurizio Sarri, karizmatični 60-godišnjak koji je danas predstavljen kao novi trener Juventusa, najtrofejnijeg italijanskog kluba.

Za ovog iskusnog trenera se veže dosta specifičnosti, a priča o tome kako je napustio posao u banci da bi postao trener je manje-više poznata svima.

Nakon godina treniranja niželigaša prvi ozbiljan posao Sarri je dobio 2005. godine kada je preuzeo Pescaru, ekipu koja se tada takmičila u Seriji B.

Već tada se vidjelo da nešto ima u njemu jer je press-konferencije pretvorio u razgovor s navijačima. Upečatljiva je i njegova fotografija iz ureda kako sjedi sa kompjuterom i priprema se za posao.

Cigarete su postale na neki način Sarrijev zaštitni znak, a interesantno za radnim stolom na spomenutoj fotografiji nije bilo pepeljare.

Iskusni trener je gdje je god radio uspjevao da svojim "otkrićima" sve zadivi. Pamti se njegov period iz Empolija kada su se svi pitali zašto igra atraktivno i ofanzivno s ekipom koja se bori za opstanak. Takav stil igre je na kraju ekipi iz Toskane donio opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uslijedile su tri odlične godine u Napoliju kada je s klubom sa juga Italije osvajao rekordan broj poena, prošle sezone je bio u Cheleseaju kada je osvojio i svoj prvi trofej u karijeri: Ligu Europe

Pred njim je sada izazov karijere: osvojiti s Juventusom Ligu prvaka. Na raspolaganju će imati neke od najboljih igrača današnjice, a da li će ostvariti svoje zamisli i ideje ostaje da se vidi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi