"Dobrodošlica" za Sarrija na zvaničnim profilima Napolija!
Foto: Twitter / Napoli

Heroj navijača preuzeo klupu ljutog rivala

"Dobrodošlica" za Sarrija na zvaničnim profilima Napolija!

Maurizio Sarri je naslijedio Maxa Allegrija na klupi Juventusa. Još ranije je potvrđeno da je nekadašnji trener Napolija novi strateg Stare dame, a on je danas i zvanično predstavljen u klupskim prostorijama.

Karizmatični Italijan se tako vratio u domovinu nakon epizode u Chelseaju i odmah je postao "izdajnik" - u očima navijača Napolija, čiji je heroj donedavno bio.

Vjerovatno mu navijači Napolija nikada neće oprostiti angažman u Juventusu, a nedavno su uklonili i ploču koji su sami postavili svom "komandantu" prije dvije godine - na zidu kuće u kojoj se Sarri rodio.

Izdao je Sarri sve pod Vezuvom, ali to nije spriječilo njegov nekadašnji klub Napoli da mu poželi "dobrodošlicu".

Napoli je na zvaničnim profilima na društvenim mrežama postavio zanimljiv video uradak uz poruku: "Dobrodošli nazad u Italiju g. Sarri".

Sadržaj snimka je između ozbiljnog i šaljivog, te se na njemo mogu čuti izjave brojnih stanovnika Napulja o Sarrijevom preuzimanju Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pokušavali su tako oni sujevjernog Sarrija "ukleti", brojem 13 i različitim predmetima koji (ne)donose sreću, a poručili su mu da mu žele da ponovo osvoji Ligu Evrope, da obori rekord Napolija po broju osvojenih bodova u Seiji A, ali da završi drugi itd...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije