Prerano je ušao u svijet velikih, a Milanov rođendanski poklon ga je rasplakao
Iako ima tek 20 godina, Donnaruma je već sakupio veliki broj nastupa u dresu Milana i reprezentracije Italije

Sretan rođendan Donnarumma

Prerano je ušao u svijet velikih, a Milanov rođendanski poklon ga je rasplakao

Edmir Škorić

Tri dana prije njegovog 16. rođendana, Gianluigi Donnarumma je primio svoj prvi poziv u prvi tim Milana. 

Donnarumma je debitovao u oktobru 2015. godine protiv Sassuola sa 16 godina i 242 dana, čime je postao drugi najmlađi golman koji je debitovao u Seriji A.

Ušao je u svijet međunarodnog fudbala sa samo 17 godina i 189 dana, postavši tako najmlađi ikada golman koji je nosio kultni dres italijanske reprezentacije.

Već narednih mjeseci on postaje redovan golman za nacionalni tim i Milan, a njegova cijena vrtoglavo raste i sada je među najboljim čuvarima mreže na svijetu.

Iako je samo tri godine u profesionalnom fudbalu, Donnarumma je učinio više nego neki koji će uskoro ići u penziju. Ima 162 nastupa za seniorske vrste, a od debija za Rossonere izgubio je samo 16 utakmica. Činjenica da je već zadržao 53 puta mrežu netaknutom, uključujući sedam u poslednjih deset utakmica, sve govori.

Donnarumma danas slavi 20. rođendan, a prije dvije godine na njegov 18. rođendan dobio je poseban poklon od svog Milana. Prikazano mu je u filmiću sve ono što je prošao na Siru, a mladi golman nije mogao da sakrije emocije, pa je čak i zaplakao.

Iako je bilo trzavica između Gigija i Milana, prvenstveno zbog agenta Mine Raiole i ponude Real Madrida, ali sada se čini kao da će ovaj dvojac još dugo da bude zajedno. To u Milanu svakako žele.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti