"Vratili smo Sarajevo tamo gdje pripada"

Mirza Varešanović na press konferenciji

"Vratili smo Sarajevo tamo gdje pripada"

E. Škorić

U derbiju kola večeras su snage na Koševu odmjerili nogometaši Sarajeva i Širokog Brijega.

Na kraju su bordo momci slavili 2:1 i imaju razloga za slavlje.

Junak je bio Dal Varešanović. Izjavu nakon meča dao je šef struke bordo tima Mirza Varešanović.

"Hvala divnoj publici. Dominirali smo cijelim tokom utakmice, imali veliki broj šansi, a onda primili pogodak. Drugo poluvrijeme smo izašli visoko, nismo im dali da igraju i pritiskali smo ih. Stvorili smo veliki broj šansi, nisu nam došli do gola. Pobjeda je zaslužena, gostima čestitam na fer i korektnoj igri“, rekao je Varešanović.

"Za ove rezultate najzahvalniji je predsjednik, direktorica, igrači, pa ja. Imamo vrhunske uslove, na nama je da radimo i treniramo. Čestitke svim ljudima“, dodao je Varešanović.

Nije bilo danas kritika publike na račun Varešanovića.

“Znao sam šta me čeka ovdje, ali poziv FK Sarajevo nisam mogao odbiti. Nisam pričao o finansijama, jedini cilj mi je bio pomoći. To je moj klub, odavde sam krenuo u bijeli svijet. Uvijek ću biti na raspolaganju klubu. Vratili smo se FK Sarajevo tamo gdje pripada i nadam se da ćemo izboriti plasman na evropsku scenu“, dodao je Varešanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Interesantno, prije početka press konferencije trenera Sarajeva su iznenadili igrači, koji su iz svlačionice došli da ga iznenade i čini se da je zaista bio jako iznenađen.

Bordo tim je na dobrom putu da izbori Evropu i ima četiri boda prednosti nad ostalim pratiocima, ali i teško gostovanje kod Borca u Banjaluci. Ipak, igrači Sarajeva već nekoliko sedmica pokazuju da imaju itekako kvaliteta, a naročito su to pokazali u Mostaru protiv Zrinjskog u prošlom kolu kada su dobili sa 3:2.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Mirva gurnuo ruku u padze kupio par utakmica a i horde ce ubrzo
4 1
Ecosport
Vratile vas sudije sve vam yebem
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi