Kodro: Nije isto igrati u Milanu i Ajaxu i nekom drugom klubu, ova ekipa ima kapacitet za veći nivo

Press konferencija

Kodro: Nije isto igrati u Milanu i Ajaxu i nekom drugom klubu, ova ekipa ima kapacitet za veći nivo

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine utakmicama protiv Lihtenštajna i Islanda gdje nemamo pravo na kiks ako želimo ostati u utrci za drugo mjesto u grupi.

U nastavak kvalifikacija ulazimo sa novim selektorom, a ekipu će predvoditi Meho Kodro.

Selektor Kodro je danas objavio spisak fudbalera za predstojeće akcije, a zatim se i obratio medijima.

"Uz organizacijsku stvar možemo podignuti igru na veći nivo. Nemamo prevelik izbor igrača. Igrači koji su bili kod prethodnog selektora mislim da je to to. Igrači koji se pokažu bit će praćeni", rekao je Kodro i dodao:

"Adi Nalić zaslužuje poziv, igrač je koji nam je potreban, ima karakteristike koje ga izdvajaju od ostatka našeg veznog reda. Što se tiče Bilbije on zaslužuje poziv, mislim da je kvalitetan igrač i može da nam pomogne. Puno igrača se prati, ali prvenstveni cilj je da se s ovim igračima vrati samopouzdanje."

Oglasi

"Nije isto igrati u Milanu ili u nekom malom klubu. Nije isto igrati u jednom Ajaxu i nekom drugom manjem klubu, ne možemo tu imati iste kriterije. Minutaža igra ulogu, zavisi od protivnika, ima dosta kriterija koji vode prema pozivu u reprezentaciju. Ova ekipa ima kapacitet da se podigne na veći nivo."

O Gojku Cimirotu?

"Tražio sam igrača koji može više ponuditi u fazi napada. Ja sam sarađivao sa Gojokom, znam njegove kvalitete, ali u ovom trenutku smatram da nam treba igrač drugačijih karakteristika."

Optimizam je ogroman kod selektora.

"Nijednu utakmicu nisam spremio ni počeo, a da mislim da neću dobiti. Prošle utakmice koje smo izgubili, mislim da smo bil ikvalitetniji, jer ovo su dobri igrači. Mi imamo još šansu da odemo na EURO, da će biti teško, hoće, ali nećemo se predati. Od predaje nema ništa, ako ne vjeruješ ne možeš ništa. Vjerujem da ova ekipa ima sportski mentalitet."

Oglasi

O formaciji?

"Možemo igrati i sa tri i četiri igrača u zadnjoj liniji. Bliži smo da igramo sa tri, ali šta znači sa tri. Vidjet ćemo kako će to izgledati. Obratit ćemo pažnju i na U21 reprezentaciju."

Okupljanje reprezentacije bit će na Ilidži, utakmica protiv Lihtenštajna igra se u Zenici, zatim ide gostovanje Lihtenštajnu.

Novi selektor Zmajeva nije pravio previše promjena u odnosu na prethodni Hadžibegićev spisak.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Adi Nalić

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.

Također, Kodro je saopštio i dodatni spisak igrača koji su u pričuvi u slučaju da se neko od igrača sa spiska povrijedi. Na rezervnom spisku su: Goran Karačić, Siniša Saničanin, Eldar Čivić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Luka Menalo i Amer Gojak.

Top Komentari

Hix
Nije isto igrat ni u fenecvarosu kojeg su amateri izbacili pa eto dvojicu si stavio na rezervni sastav
2 1
BogatiDijasporac
Imam povjerenje u Kodru jer je izbacio Sanicanina, Civica i Gojaka.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti