Kodro će u utorak saopštiti svoj prvi spisak

Biće poznata i imena pomoćnika

Kodro će u utorak saopštiti svoj prvi spisak

Samir Mlaćo

Kao što je SportSport.ba jučer i najavio, novi selektor naše nogometne reprezentacije Meho Kodro početkom naredne sedmice objavit će spisak za naredne akcije Zmajeva.

NS BiH je upravo potvrdio da će se to desiti u utorak kada je zakazana press konferencija.

"Selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro održaće konferenciju za novinare u utorak, 22. avgusta 2023. godine u 11:00 sati, u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu.

Kodro će na konferenciji zvanično saopštiti imena igrača za septembarske utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Lihtenštajnom i Islandom", stoji u objavi.

Saznajemo da većih promjena u odnosu na raniji spisak neće biti, a Kodro će saopštiti i imena svojih pomoćnika.

Oglasi

Sa Kodrom u stručnom štabu ostat će kondicioni trener Almir Seferović, ali i Elvir Rahimić, te trener golmana Siniša Mrkobrada.

Novo ime će biti Ermin Avdić, video analitičar koji trenutno ovaj posao obavlja u Kataru, tačnije ekipi Al Ahli.

Avdić i Kodro sarađivali su u švicarskom Lausanne Ouchy i čini se da će saradnju nastaviti, a Avdić će ostati i u Kataru gdje ima ugovor.

Povratnik u reprezentaciju mogao bi biti Slaven Musa koji bi mogao doći na mjesto Nenada Gagre, ali konačna odluka nije donesena.

Kodro i ekipa će debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine imati 8. septembra protiv Lihtenštajna na Bilinom polju, a tri dana kasnije slijedi gostovanje na Islandu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U oba meča bh. selekciji su potrebne pobjede da bi koliko-toliko zadržala šanse za plasman na Evropsko prvenstvo jer je Faruk Hadžibegić poprilično uprskao priliku za odlazak u Njemačku.

U četiri odigrana meča BiH je savladala Island (3:0), a potom su uslijedili porazi od Slovačke (2:0), Portugala (3:0) i Luksemburga (2:0).

Top Komentari

Brazuka
Zolotic i mujakic nova imena
0 0
haris_redzic
sramota je ako Bogovica ili Kovaceviva ne pozove !!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi