Ovo je definitivno najjači dolazak gostujućih navijača ikad
Foto - Screenshot

Na stadion iz policijskog kombija

Ovo je definitivno najjači dolazak gostujućih navijača ikad

Midhat Šljivak

Ekipa Middlsebrougha nije uspjela da izbori povratak u englesku Premir ligu, a tim s Riversidea završio je sezonu na sedmoj poziciji u Championshipu.

Boro je do posljednjeg kola imao šansu za plasman u doigravanje. Za to im je bio potreban kiks Lutona i njihova pobjeda u Prestonu, ali ništa od toga se nije dogodilo.

Luton je pobjedom od 1:0 osigurao šesto mjesto i doigravanje, a Boro je teško poražen u Prestonu s 4:1 i zauzeo je na kraju sedmom mjestu.

Pred meč na Deepdaleu dogodila se veoma zanimljiva scena u kojoj su glavnu ulogu imali navijači Middlesbrougha i policija.

Gostujući fanovi su u velikom stilu stigli na stadion. Policija ih je dovezla u svom kombiju i pomogla im je da nađu put prema tribinama.

Oglasi

Nažalost, ovo gostovanje za njihov tim nije prošlo dobro. Doživjeli su težak poraz i predstoji im još jedna sezona u Championshipu.

Trebala im je nevjerovatna pobjeda i čudo se desilo

Bristol Rovers plasirao se u League One nakon što je danas na svom terenu savladao Scunthorpe sa 7:0.

Roversi su sa Northamptonom vodili bitku za mjesto koje vodi u viši rang takmičenja. Morali su u posljednjem kolu da golovima nadmaše ovaj tim u to su učinili.

Otpisani Scunthorpe nije imao nikakve šanse. Ekipa Joeya Burtona im je do vrha napunila mrežu, slavili su sa 7:0, a kako je Northampton slavio 'samo' s 3:1, Bristol Rovers je ušao u viši rang.

Nakon što je sudija odsvirao kraj, nastalo je pravo ludilo među navijačima. Uletjeli su u teren i s igračima proslavili veliki uspjeh.

Najnovije vijesti