Novi haos u Engleskoj: Odgođen duel u Londonu, pola ekipe zaraženo koronavirusom
FOTO: Preston

Potvrda stigla danas

Novi haos u Engleskoj: Odgođen duel u Londonu, pola ekipe zaraženo koronavirusom

H. Zilić

Nastavljaju se muke u Engleskoj kada je u pitanju koronavirus.

Prije nekoliko trenutaka ostvrski mediji su objavil vijest da je stigla potvrda o još jednoj odgodi u profeisonalnim ligama.

Zbog koronavirusa odgođen je duel Championshipa između Prestona i Sheffield Uniteda koji se trebao igrati u nedjelju.

Ovaj vikend 26.12. počinje i popularni Boxing day u Engleskoj, ali pitanje je koliko će zapravo mečeva biti u igri zbog situacije izazvane Omikron sojem koronavirusa.

Pored duel Prestona i Sheffielda, ranije su odgođeni mečevi Barnsley - Stoke, Cardiff - Coventry i Peterborugh - Reading, sve u okviru Championshipa.

Inače, duel Prestona i Sheffielda je odgođen zbog velikog broja pozitivnih fudbalera u londonskoj ekipi, navodno je pola rostera tima pozitivno, dakle riječ je o 13 fudbalera.

Naredna dva dana će biti zanimljiva na Ostrvu, odnosno vidjet ćemo da li će još utakmica prvog dana Boxing daya biti odgođeno.

Top Komentari

DamirT
Kojoj londonskoj ekipi bolan?Preston iz Prestona,a Sheffield iz Sheffielda.Boze sacuvaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi