Presudio mu VAR: Stevan Jovetić dobio prvi crveni karton u karijeri

U derbiju Azurne obale

Presudio mu VAR: Stevan Jovetić dobio prvi crveni karton u karijeri

Admin Čaušević

Derbi Azurne obale između Nice i Monaca donio je Stevanu Jovetiću prvi crveni karton u profesionalnoj karijeri. 

Jovetić se nakon teške povrede koljena u potpunosti vratio, međutim večerašnji okršaj i gostovanje Nici neće pamtiti po lijepom.

Nakon 400 i više odigranih utakmica crnogorski fudbaler je zaradio prvi crveni karton u karijeri i to u 86. minuti susreta. Iskusnom ofanzivcu je "presudio" VAR.

Glavni sudija meča Amaury Delerue Jovetiću je prvo pokazao žuti karton zbog jednog faula na centru igrališta, ali je nakon pregledanog snimka i dojave iz VAR sobe Crnogorcu pokazao put u svlačionicu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, domaći su susret riješili u svoju korist s 2:1. Monaco je vodio golom Ben Yeddera iz prvog dijela, a pobjedu Nici u nastavku sa dva gola je donio Dolberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi