Pretjeruju li brazilski mediji? "Srbija je Brazil istoka"

Najavljuju Svjetsko prvenstvo

Pretjeruju li brazilski mediji? "Srbija je Brazil istoka"

Eldar Ganibegović

Prije 11 dana u Dohi je održan žrijeb grupa za Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Kuglice su odlučile da jedna grupa bude skoro identična kao u Rusiji. U grupi G će se sastati Brazil, Švicarska i Srbija, a jedini izuzetak je što je Kamerun "upao" umjesto Kostarike.

Brazilski mediji, tačnije Folha de Sao Paulo predstavljao je svoje protivnike u Kataru, a za Srbiju je kazao kako je to istočni Brazil.

"Poznati su po tehnički dotjeranom stilu igre, sa zvijezdama koje igraju u najjačim evropskim klubovima. Srbi su spremni da obrane nadimak ‘Brazil evropskog istoka’, kako su ih već nazivali u prošlosti", piše u članku.

Imenjaci Vlahović i Tadić najveća su briga za petorosturke svjetske prvake. 

"Vlahović je mladi napadač koji predstavlja novu generaciju reprezentacije. Modernu Srbiju karakterišu ofanzivni fudbal i fizička snaga. Odličan je i Dušan Tadić, on je odigrao ključnu ulogu u kvalifikacijama jer je postigao izjednačujući gol protiv Portugala", navodi se. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Najbolji strijelac grupe sa osam golova bio je Aleksandar Mitrović. U cijelim kvalifikacijama više golova od Mitrovića postigli su samo Lewandowski (9), zatim Kane i Depay sa 12 golova. Činjenica da srbijanske zvijezde igraju u velikim evropskim klubovima nije iznenađenje. Trenutni spisak ne uključuje nijednog igrača koji igra u srpskom prvenstvu jer lokalni fudbal pamti i bolje dane", naveli su Brazilci.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 21. novembra, a finale je zakazano za 18. decembar. 

Top Komentari

Zax
Realno ova srbija jr jaca 50 posto od one iz rusije.Znqci 80posto je novih igraca sa prosjekom godina 25-26
1 2
Fino alla Fine
Ako je iko Brazis s Istoka onda je to Hrvatska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi