Preuzima li Xavi Barcelonu? O svemu je konačno progovorio i legendarni fudbaler

Trenutno angažovan u Al Saddu

Preuzima li Xavi Barcelonu? O svemu je konačno progovorio i legendarni fudbaler

Admin Čaušević

Xavi Hernandez je danas odveo Al Sadd u finale Kupa Katara nakon pobjede nad Al Rayyanom sa ubjedljivih 4:1. 

Nakon što je Barcelona ispala u polufinalu španskog Superkupa Xavi se spominje kao novi igrač tima u kojem je proveo većinu svoje igrače karijere.

Na pressici poslije utakmice glavna tema bilo je Xavijevo eventualno preuzimanje Barcelone na šta je ovaj perspektivni stručnjak imao spreman odgovor.

"Ne postoji Barcina ponuda...Sreo sam se s Abidalom jer mi je prijatelj. Ne mogu pričati o tome šta se dešava u Barceloni iz poštovanjama prema klubu i Valverdeu", rekao je Xavi te dodao:

"Svako zna da je treniranje Barcelone moj san, ali trenutno sam trener Al Sadda i fokusiran sam na to."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španski mediji su ubijeđeni da Xavi na stolu ima Barceloninu ponudu da potpiše trenerski ugovor do ljeta 2022. godine.

Očekuje se da Xavi u narednim satima održi novi sastanak sa sportskim direktorom Ericom Abidalom i direktorom Oscarom Grauom.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi