Prevarant u HSV-u: Niti je 21-godišnjak, niti ima isto ime i prezime
(Foto: EPA)

Bakery Jatta prevario sve

Prevarant u HSV-u: Niti je 21-godišnjak, niti ima isto ime i prezime

M. Šljivak

Fudbaler HSV-a Bakery Jatta imao je iza sebe filmsku priču.

Stigao je kao izbjeglica u Njemačku. Ukazala mu se šansa da trenira sa HSV-om, a na kraju je dobio i ugovor sa ovim njemačkim velikanom.

Ipak, na kraju se ispostavilo da je ovaj čovjek zapravo poprilično dobar prevarant. Ispostavilo se da je stariji od 21 godine i da je lažirao dokumente po dolasku u Njemačku.

Bakery Jatta je falsifikovao dokumente. On je zapravo Bakary Daffeh, ima 24 godine i ranije je još igrao za U-20 selekciju Gambije.

To su potvrdila i njegova dvojica trenera, koji su radili sa njim u prošlosti, pa će sada ovaj fudbaler vjerovatno imati i određenih pravnih problema.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Jatta je ove sezone odigrao dvije utakmice, ima čak 16 nastupa i u Bundesligi za prvi tim, ali je većinu vremena provodio u drugom timu.

Prošle sezone je međutim dobio više šanse za igru. Nastupio je u 25 utakmica u Cvajti i ostvario je učinak od četiri gola i dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije