Previše rizikuju? Bartomeu i Abidal imaju svog favorita za novog trenera Barcelone

Henry na meti bivšeg kluba

Previše rizikuju? Bartomeu i Abidal imaju svog favorita za novog trenera Barcelone

E. Čaušević

Ernesto Valverde će na kraju ove sezone najvjerovatnije napustiti klupu Barcelone.

Valverde je ljetos bio na velikom udaru kritika nakon šokantnog ispadanja Barce u polufinalu Lige prvaka od Liverpoola. Mnogi su tada bili sigurni da će ovaj stručnjak dobiti otkaz, ali čelnici Barcelone dali su mu još jednu šansu.

Međutim, katalonski tim ni ove sezone baš ne briljira i sve se više špekuliše da je za Valverdea ovo posljednja sezona na klupi Barcelone, te da klub već traži njegovu zamjenu.

U Barceloni ne žele ništa da žure jer imaju vremena do ljeta, a na listi želja nalazi se nekoliko kandidata. No, mnogi su se iznenadili kada se tu pojavio i Thierry Henry koji je nedavno počeo trenersku karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Henry je debitovao kao trener na klupi Monaca gdje se zadržao svega nekoliko mjeseci, a trenutno je na trenerskoj klubi Montreal Impacta. Ipak, postoji mogućnost da na ljeto dobije izazov karijere ukoliko mu Barca zaista pošalje ponudu.

Kako piše katalonski Sport Henry je želja predsjednika Josepa Bartomeua i sportskog direktora Erica Abidala, ali ostali u klubu vjeruju da je to prevelik rizik. No, Bartomeu i Abidal imaju do ljet da ih pokušaju uvjeriti u svoje zamisli, a da li će Henry zaista biti novi trener Barcelone ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi