Prevljak hat-trickom "kupio" poziv za Bugarsku i Senegal

Konjičanin nastavlja da dominira u Austriji

Prevljak hat-trickom "kupio" poziv za Bugarsku i Senegal

E. Škorić

Bivši mladi bh. reprezentativac Smail Prevljak nastavlja da dominira austrijskim terenima.

Prevljak je član Mattersburga i zahvaljujući njegovim pogocima, asistencijama i potezima ovaj tim daleko je od opasne zone.

Dvadesetdvogodišnji igrač Salzburga na posudbi u Mattersburgu postigao je 10 golova na 22 meča u Bundesligi Austrije, a uz to je postigao dva gola u tri meča u Kupu, dok je u prvenstvu upisao i četiri asistencije.

Zaista fantastična statistika mladića koji je rođen u Konjicu, odakle je otišao u Austriju. U današnjem meču Mattersburga i Admire (3:2) postigao je hat-trick.

Mrežu gostiju tresao je u 23. minuti, 45. i 51., a zanimljivo da mu je kod prvo gola asistirao Nedeljko Malić, također nekadašnji mladi bh. reprezentativac.

Mattersburg je trenutno šestoplasirani tim u ligi sa 34 boda, a poražena Admira nalazi se na trećem mjestu sa 40 bodova.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Bundesliga, 25. kolo:
Mattersburg - Admira 3:2 (Prevljak 23, 45, 51/ Grozurek 35, Schmidt 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije