Prevljak dobio poziv Prosinečkog!

Pišu austrijski mediji

Prevljak dobio poziv Prosinečkog!

Na spisku Roberta Prosinečkog koji će činiti 20 igrača i tri golmana naći će se i ime mladog napadača Smaila Prevljaka, objavili su danas austrijski mediji.

Mladi Konjičanin u posljednje vrijeme briljira u dresu Mattersburga za koji igra kao posuđen igrač Salzburga, a sjajni nastupi nisu prošli nezapaženo, pa je kao nagrada stigao poziv u A selekciju BiH. 

Austrijski mediji pišu da je poziv iz N/FSBiH stigao na adresu Mattersburga i da će se Prevljak pojaviti na okupljanju koje je zakazano za 19. mart u Razgradu, gdje će Zmajevi 23. marta odigrati prijateljski meč protiv Bugarske. Četiri dana kasnije na rasporedu je utakmica sa Senegalom u Le Havreu. 

Mladi Prevljak je ove sezone postigao 10 pogodaka na 22 utakmice u austrijskoj Bundesligi, a uz to je postigao dva gola u tri mečla u Krupu, dok je u prvenstvu upisao i četiri asistencije. Zaista fantastična statistika mladića koji je rođen u Konjicu.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi