Prezime Krkić nestaje iz Barcelone
EPA

Odlazi i Krkić senior

Prezime Krkić nestaje iz Barcelone

Prezime Krkić dugi niz godina bilo je prisutno u Barceloni.

Poznato je kako je na Camp Nou ponikao fudbaler Bojan Krkić kojem se predviđala blistava karijera. Španac porijeklom iz Srbije smatran je jednim od najvećih talenata, rušio je rekorde, ali ni izbliza nije iskoristio potencijal kakav je imao.

Svoju priču u Barceloni je okončao 2011. godine kada ga je kupila Roma, gdje također nije opravdao očekivanja, no svih ovih godina na Camp Nou je svejedno bio još jedan Bojan Krkić. Njegov otac. Istog imena.

Stariji Krkić je rođen u Paraćinu i igrao je fudbal u nekoliko srbijanskih klubova prije nego što se preselio u Španiju. Punih sedam godina radio je kao skaut u Barceloni, ali sada će i on napustiti klub, i to zbog posljedica nastalih pojavom koronavirusa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španci tvrde kako u Barceloni žele smanjiti proračun za ukupno 200 miliona eura i da stoga masovno otpuštaju djelatnike, a među onima koji će biti primorani da potraže novi posao je upravo Krkić senior. Navodno sigurni nisu ni sportski direktor Eric Abidal, kao ni Jose Mari Bakero koji je igračka legenda Barcelone i tehnički vodi sve oko Barcelone B.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi