Priča o dječaku kojeg je Džeko izveo na teren: Kako je njegov djed zamalo doživio infarkt?
Foto: Screenshot

Simpatični Christian i njegova priča

Priča o dječaku kojeg je Džeko izveo na teren: Kako je njegov djed zamalo doživio infarkt?

Rijetko ko primjećuje djecu, djevojčice i dječake, koji redovno prate igrač na teren u većini najjačih evropskih liga i međunarodnih takmičenja.

S vremena na vrijeme, međutim, neko od njih dođe u centar pažnje iz različitih razloga.

Neki od njih su postali "poznati" tako što su bili viši od omalenog ofanzivca Napolija, Lorenza Insignea, a jedan dječak se našao u medijima nakon što mu je fudbaler Milana Theo Hernandez dao svoju duksericu - navodno jer mu je bilo hladno.

To, ipak, nije bio slučaj. Dječak se zove Christian i veliki je navijač Rome.

Upravo je Roma objavila kratki video o Christianu, kojeg je na teren, pred duel Rome i Torina izveo Edin Džeko.

Christian je govorio o situaciji kada se "grijao" Hernandezovom duksericom. Bilo je to pred utakmicu Milana i Lazija na San Siru.

"Moje ime je Christian i navijač sam Rome. Rođen sam u Bresciji. Taj put u Milanu sam bio na terenu sa igračima, sa Hernandezom i nosio sam dres Lazija. Rekao sam da mije hladno, kao izgovor, tako da mi je Theo dao svoju duksericu, ali je zapravo to bilo samo kako bih mogao pokriti dres Lazija", rekao je mali Christian.

"Danas ću nositi dres Torina i biću sa igračima Rome", radovao se Christian izlasku na teren Olimpica.

U priču se uključio i njegov djed.

"Kada sam ga vidio u dresu Lazija na San Siru. Zamalo sam dobio srčani udar... Ja sam Christianov djed i sretan sam što je on Romanista. Navijač sam Rome 70 godina i devet mjeseci. Danas moramo ispraviti stvari ili će u čitavoj familiji biti nemir.

Cristian je zajedno sa ostalom djecom presretan izašao na teren Olimpika, a "poveo" ga je Edin Džeko. Na snimcima se može vidjeti da je mladi navijač Rome bio oduševljen i da je imao dosta pitanja za Edina Džeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je završio svoju dužnost Chrsitian se brže bolje presvukao u dres Rome i vratio na tribine gdje je do kraja meča navijao za svoju Romu.

Nakon utakmice je dobio poklon od fudbalera Rome - novi dres Vučice...

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi