Prijateljstvo iznad svega
Pele i Maradona su obilježili jedno nogometno razdoblje, ali danas su, unatoč svemu, veliki prijatelji i nikada nećete čuti da jedan o drugom govore u ružnom tonu.

Rivali na terenu, a izvan njega...

Prijateljstvo iznad svega

Edmir Škorić

Brazil i Argentina ljuti su rivali, a Pele i Maradona svojevremeno su bile dvije najveće nogometne zvijezde. Koliko god su ih smatrali 'mrskim neprijateljima', postoji veliko poštovanje s obje strane.

Na održanom žrijebu grupa za Svjetsko prvenstvo u Moskvi velikani poput Maradone i Pelea također su bili prisutni, a ovaj brazilsko-argentinski tandem je očigledno i pored svega u velikom prijateljstvu i ne dozvoljava da u javnost ode neka pogrešna fotografija.

Najbolje tome svjedoči ona na kojoj Maradona ljubi Pelea, čime se pokazuje veliko poštovanje nekadašnjem rivalu. U svoje vrijeme su bili najveći rivali, ali nogomet je bio samo zabava takmičarskog karaktera, a nikako 'rat'.

Pele se godinama muči s bolešću i u Moskvi se danas pojavio u kolicima, a slavni Maradona je ovim gestom pokazao da je, iznad svega - čovjek, ma koliko god ga osporavali zbog neprimjerenog ponašanja u brojnim situacijama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, saznali smo danas i grupe na Mundijalu u Rusiji i po svemu sudeći kvalitetnog nogometa neće nedostajati u narednoj godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi