Prije 10 godina su danas moćni Građani bili "kanta za nabijanje" M'Borou

Danas je to teško i zamisliti

Prije 10 godina su danas moćni Građani bili "kanta za nabijanje" M'Borou

"Teško je kada god izgubite, ali kada izgubite na ovakav način onda je to užasno", bile su riječi Sven-Goran Erikssona trenera Manchester Cityja tog "kobnog" 11. maja 2008.

Vjerovali ili ne, na današnji dan prije tačno deset godina Middlesbrough je na svom Riversideu ponizio Manchhester City.

Tada su Građanani sa kultnog Riversidea ispraćeni sa nevjerovatnih 8:1. Deset godina i miliona i miliona funti arapskih investicija kasnije, ovakav scenarij je teško i zamisliti.

Manchester City je ove sezone protutnjao Premier ligom i osvojio trofej prvaka Engleske, ali svi navijači Građana i dalje pamte 11. maj 2008.

Tog tmurnog dana su mrežu Građana do vrha napunili Downing, Alves, Johnson, Rochemback i Alidiere. Istina, bio je City sa igračem manje od 15. minute jer je Dunne dobio crveni karton.

Sastav Manchester Cityja na Riversideu prije 10 godina je izgledao dosta drugačije nego danas - nije tu bilo globalnih mega zvijezda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Isaksson, Jihai, Čorluka, Dunne, Ball, Ireland, Gelson, Petrov, Garrido, Vassel i Mwaruwari su se tada našli u startnoj postavi Cityja, a počasni gol za Građane je u 87. minuti postigao rezervista Elano.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Korisnik
Manchhester Građanani da li vi ikada provjerite šta pišete i koliko ima grešaka dno dna novinarstva
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi