Toure: Igrat ću još godinu ili dvije, neću ići u Kinu ili Abu Dhabi

Vezni fudbaler Manchester Cityja

Toure: Igrat ću još godinu ili dvije, neću ići u Kinu ili Abu Dhabi

Vezni fudbaler Manchester Cityja Yaya Toure nema namjeru ići u Kinu ili Abu Dhabi nakon odlaska sa Etihada jer kaže da mu novac nije prioritet.

Toure je prije dva dana odigrao posljednji meč za Manchester City na Etihadu, a na kraju ove sezone će napustiti klub. Mediji uveliko nagađaju gdje će nastaviti karijeru, a veznjak je otkrio da to neće biti Kina ili Abu Dhabi.

"Naravno da bih volio ostati u Engleskoj, ali trebam razmisliti gdje ću nastaviti karijeru. Uglavnom, igrat ću još sezonu ili dvije. Odlazak u Abu Dhabi ili Kinu za mene je sinonim za novac i logično da su ljudi sretni kada ga zarađuju, ali ja na stvari ne gledam tako", rekao je Yaya Toure za Sky Sport i nastavio:

"Premier liga je najteža na svijetu, ali nadam se da će moji saigrači odgovoriti na izazove i da će naredne sezone odbraniti titulu".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Toure je osam godina proveo na Etihadu, a prije toga igrao je u Barceloni.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi