Prije četiri godine rekli su mu da nije dovoljno dobar za WBA, a sada je igrač sezone u Njemačkoj

Serge Gnabry je pokazao svoj kvalitet

Prije četiri godine rekli su mu da nije dovoljno dobar za WBA, a sada je igrač sezone u Njemačkoj

E. Čaušević

Serge Gnabry iza sebe ima odličnu sezonu u dresu minhenskog Bayerna i zasluženo je izabran za igrača sezone.

Gnabry je protekle sezone za Bayern odigrao 42 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 13 golova uz devet asistencija. Pokazao se kao veliko pojačnje nakon što je prošlog ljeta stigao iz Hoffenheima.

Njemački mediji danas su objavili nevjerovatnu priču o ovom 23-godišnjem igraču koji je prošao omladinske kategorije Arsenala. No, u londonskom klubu nije dobio pravu šansu i povratak u Njemačku za njega je bio odličan potez.

Prije samo četiri godine u WBA su mu rekli da nije dobar igrač i da nije čak kalibar da igra za njih. Naime, Arsenal ga je tada poslao na posudbu u WBA kako bi stekao potrebno iskustvo, ali je on u cijeloj sezoni odigrao samo 137 minuta.

Tadašnji trener ovog kluba Tony Pulis je rekao da Gnabry nije dovoljno kvalitetan igrač i da je dovođenje njega na posudbu bila greška. No, samo četiri godine kasnije izabran je za igrača sezone u Njemačkoj čime je dokazao kakvu grešku su napravili.

Ništa manje nije pogriješio ni Arsenal koji ga je uporno slao na posudbe bez da mu pruže šansu u prvom timu. Na kraju ovaj igrač je odlučio da potpiše za Werder, a trenutno je jedan od najboljih igrača Bundeslige, te se izborio za mjesto u reprezentaciji Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na ovome mu je čestitao i bivši saigrač iz Arsenala, Hector Bellerin, koji upravo potencirao na tome da su mu rekli da nije dobar za WBA, a sada je igrač sezone u Njemačkoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GAziJA....
Levati, informisite se prvo..Gnabry je NAJBOLJI IGRAC BAYERNA za proteklu sezonu, prema glasovima Bayernovih navijaca..znaci najbolji od Bayernovih igraca, a ne cijele Bundeslige..
4 1
Hare
Pa 3 godine su dugačak vremenski period,eno primjer Kantea,za par sezona iz Francuske do jednog od najboljih veznjaka lige
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti