Prije deset godina nosio je zastavu Lige prvaka protiv Bayerna, a večeras će igrati protiv njega

Život piše čudne priče

Prije deset godina nosio je zastavu Lige prvaka protiv Bayerna, a večeras će igrati protiv njega

S. Bošković

Večeras će se u polufinalu Lige prvaka u Lisabonu susreti Bayern Minhen i Lyon.

PSG je prvi klub koji je izborio finale Lige prvaka, a večeras će saznati svog protivnika. U drugom polufinalu sastaju se Bayern i Lyon, što sigurno niko nije očekivao prije nekoliko mjeseci.

U centru pažnje pred večerašnju utakmicu nalazi se fudbaler Lyona, Houssem Aouar. Ovaj fudbaler, koji je jedan od najboljih igrača francuskog tima, večeras će igrati od prve postave.

On se prije polufinalne utakmice prisjetio događaja od prije deset godina, kad je bio tek
12-godišnjak, te je odlučio da to podijeli na svom Twitter profilu. 

Tad su se u polufinalu Lige prvaka 2010. godine upravo susrela ova dva tima, a na neki način je učestvovao i sam Aouar. Naime, on je prije početka meča u Lyonu na centru s ostalom djecom razvio zastavu Lige prvake. No, na njegovu žalost Lyon je u tom susretu poražen rezultatom 3:2. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjerovatno tada nije ni sanjao da će deset godina kasnije u dresu Lyona istrčati na teren u polufinalu Lige prvaka i to protiv Bayerna i da će imati šansu da sruši njemačkog velikana i svom timu donese historijski uspjeh. 

Život stvarno nekad piše veoma zanimljive priče koje se čine nemogućim...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
“Večeras će igrati od prve postave”. Zaposlite još novinara mada nije da vam treba još talenta
0 2
user1597926525
3:0 su izgubili ne 3:2
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije