Prije deset godina zabio gol za Barcu za poniženje Real Madrida, a jučer potpisao za Slaven Belupo

Čudni su putevi u fudbalu

Prije deset godina zabio gol za Barcu za poniženje Real Madrida, a jučer potpisao za Slaven Belupo

E. Čaušević

Slaven Belupo jučer je šokirao javnost objavom da je nekadašnji prvotimac Barcelone potpisao za ovaj klub.

Radi se o Jeffrenu koji je nekada bio velika nada katalonskog kluba. Ovaj fudbaler je debitovao za Barcelonu 2009. godine kada je tim vodio Pep Guardiola, te je imao veoma solidnu minutažu i izrazito jakoj konkurenciji.

Međutim, bilo je jasno da on nije baš kalibar za Barcelonu, pa je napustio klub na ljeto 2011. godine kada je potpisao za lisabonski Sporting. Od tada je lutao Evropom, te je igrao za Valladolid, Grasshoppers, Eupen i AEK Larnacu.

Bez kluba je ostao ljetos, a nakon šest mjeseci pronašao je novi angažman i to u susjednoj Hrvatskoj. Jeffren je sa Slaven Belupom potpisao ugovor do ljeta 2021. godine, te mnogi na početku nisu mogli vjerovati da je to istina.

Navijači Barcelone Jeffrena najviše pamte po golu protiv Real Madrida kada su Katalonci deklasirali kraljevski klub sa 5:0 na Camp Nou. Tada je ovaj već 32-godišnji napadač ušao s klupe, te je zabio gol za 5:0 na asistenciju Bojana Krkića.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Pa? Pa Slaven Belupo je svemirski brod za svaki naš klub.
3 3
kiklop
Barca je milion puta ponizila reala cak i u gostima
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi