Prije dvije godine faulirao Ronalda na treningu i više nikada nije dobio poziv u prvi tim Reala

Tužna sudbina Hernanda

Prije dvije godine faulirao Ronalda na treningu i više nikada nije dobio poziv u prvi tim Reala

E. Čaušević

Manu Hernando je produkt akademije Real Madrida, ali u prvom timu kraljevskog kluba još uvijek nije dobio pravu šansu.

Ovaj 21-godišnji defanzinac pred početak ove sezone otišao je na posudbu u ekipu Racinga do kraja ove sezone. Hernando je standardan član ovog španskog niželigaša, te pokušava dokazati Kraljevima da je zaslužio šansu u prvom timu.

No, madridska Marca piše da je Hernando zatvorio vrata prvog tima prije dvije godine. Tada ga je Zinedine Zidane pozvao da trenira s ekipom kraljevskog kluba dok je imao svega 19 godine.

Hernando je bio veoma dobar u trening utakmici između igrača Reala, ali je onda napravio nešto što mu Zidane očito nije oprostio. U jednoj akciji žestoko je faulirao Cristiana Ronalda koji je bio bijesan na mladog igrača zbog toga.

No, Hernando se odmah izvinio Ronaldu zbog svog poteza i Portugalac mu je pružio ruku. Ipak, španska Marca piše da je na tom treningu Hernando sebi zatvorio vrata prvog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon tog incidenta na treningu Hernando više nikada nije dobio poziv da trenira s porvom ekipom. Nije jasno da li je tu odluku donio Zidane ili je Ronaldo imao upetljane prste u svemu tome.

Ronaldo je na kraju te sezone napustio Real Madrid, ali se i pored toga Hernando nije vraćao u prvi tim. Ljetos je otišao u Racing i njegova sezona u kraljevskom klubu je pod velikim upitnikom. Jedan neoprezan start na treningu mu je očito zatvorio vrata u Realu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Pa to mu je i plus bio da sa 19 godina ima muda da uklize Ronaldu da ga se ne boji ali eto.vi novinari imate svoje
2 0
zvjezdan10
Garant je do toga a ne što nije dovoljno dobar hahah
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi