Prije dvije godine plaćen 15 miliona eura, a sada ne može da nađe klub

Nosi kapitensku traku svoje reprezentacije

Prije dvije godine plaćen 15 miliona eura, a sada ne može da nađe klub

A. Čaušević

Ponekad su neke fudbalske priče možda i pravi primjer da ima istine u poslovici da je kratak put od vrha do dna. 

Pravi primjer za to je reprezentativac Burundija i svojevremno veliki talenat engleskog fudbala Saida Berahino koji nikako ne uspjeva da pronađe novi klub.

Ovaj 25-godišnjak je tokom ove sedmice igrao prijateljski meč za Nimes, međutim francuski prvoligaš mu nije ponudio ugovor što znači da neće dijeliti svlačionicu s Harisom Duljevićem.

Berahino sada trenira sa Zulte Waregamom, ali mu ni tu okolnosti ne idu u prilog jer je nepoznato da li će potpisati ugovor sa belgijskim klubom jer još uvijek nije razriješio situaciju sa Stoke Cityjem za kojeg je vezna do juna 2022. godine.

Naime, ovaj napadač je u maju proglašen krivim za vožnju pod dejstvom alkohola te su u Stoke Cityju odlučili da s njim raskinu ugovor, on se žalio pa proces još uvijek nije okončan.

Inače, popularni Lončari su ga prije dvije godine platitli 15 miliona eura, ali njegovo dovođenje se ispostavilo kako potpuni promašaj.

Bez obzira na tešku klupsku situaciju Berahino je nastupao za Burunudi na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija. Sa kapitenskom trakom na ruci odigrao je sve tri utakmice grupne faze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi