Prije sedam godina je sa šipke bodrio voljeni klub, a sada piše historiju!

Na putu da postane junak

Prije sedam godina je sa šipke bodrio voljeni klub, a sada piše historiju!

Admin Čaušević

Za rijetko kojeg igrača iz Južne Amerike nije vezana neka specifičost iz djetinjstva. 

Dobro je poznata priča o Gabrielu Jesusu koji je 2014. godine farbao ulice u Brazilu pred Mundijal, a danas je zvijezda Manchester Cityja.

Mladi napadač će u polufinalu Copa Americe vjerovatno predvoditi napad Brazila i to protiv Argentine za koju će od prve minute igrati i Lautaro Martinez.

U argentinskim medijima pojavila se fotografija kako Martinez kao 14-godišnjak sa špike navija za voljeni klub.

Napadač Intera je veliki navijač niželigaša Linieresa, a sluteći po fotografiji nastaloj prije sedam godina je strastveno navijao za voljeni klub.

Danas Martinez na neki način piše historiju jer je najbolji igrač Gaučosa na Copa Americi iako u reprezentaciji ima daleko većih zvijezda poput Lea Messija i Sergija Aguera.

Lautoro je zabio protiv Katara u ključnoj utakmici za prolazak grupne faze, a bio i je strijelac vodećeg gola u četvrtfinalu protiv Venecuele.

Image result for lautaro martinez

Seriju će htjeti nastaviti i u noći s utorka na srijedu u Belo Horizonteu. Uzimajući u obzir ko je rival na drugoj strani motiva mu sigurno neće faliti...

Top Komentari

Sanska_Prangija
Protiv katara u copa americi, Protiv izraela u kvalifikacijama za euro, Jbt pa mogli smo jednostavno sve izmjesati i to je to..
4 0
Mele
Izrael ima poseban status, zar bi mogao igrati sa Iranom, Jordanom, Palestinom , itd itd...to su zidovcici sami sebi izglasali, oni drze i krov fudbala u svijetu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi