Prije tri godine su u istom timu ispali iz Premier lige, a sada igraju finale Lige prvaka

Fudbal je pravo čudo

Prije tri godine su u istom timu ispali iz Premier lige, a sada igraju finale Lige prvaka

M. Šljivak

Fudbal je kroz historiju ispisao mnoge velike životne priče.

Najvažnija sporedna stvar na svijetu često je u junake pretvarala momke koji nikada nisu bili u prvom planu, ali za one uporne je uvijek stizala nagrada.

Tako vjerovatno niko nije ni slutio da će dvojica članova ekipe Newcastlea iz sezone 2015/2016 igrati ovosezonsko finale Lige prvaka.

Svrake su te sezone ispale iz Premiershipa, a članovi te ekipe su bili Georginio Wijnaldum i Moussa Sissoko. Tim sa St. James Parka je imao odlične igrače, ali ne i tim, pa su morali u niži rang takmičenja.

Očekivano je bilo da Wijnaldum i Sissoko neće ostati i igrati Championship. Odmah po ispadanju su napustili Newcastle i potpisali ugovore sa današnjim timovima.

Ispostavilo se da su dobro odabrali. Oba fudbalera igraju zaista dobro, često su ključni za svoje ekipe, a posebno se to odnosti na reprezentativca Holandije Wijnalduma.

On je postigao dva pogotka Barceloni po ulasku u igru i postao je junak Anfielda. Golovi protiv katalonskog tima su mu prvi u ovoj sezoni Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ovog puta će nekadašnji saigrači biti jedan protiv drugoga. Pobjednik može biti samo jedan i neko će teren morati da napusti pognute glave.

Da li će trofej na kraju podići Wijnaldum sa Liverpoolom ili Sissoko sa Tottenhamom, saznat ćemo 1. juna u Madridu, kada je na rasporedu posljednja utakmica ove sezone u Ligi prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi