Prijetio da će večeras ubiti 150 navijača i završio u zatvoru

Objave ga koštale

Prijetio da će večeras ubiti 150 navijača i završio u zatvoru

Midhat Šljivak

Engleska policija uhapsila je jutros osobu koja je prijetila da će večeras izvršiti masakr nad navijačima Portsmoutha.

Neimenovani 22-godišnjak je završio iza rešetaka nakon što je pred večeršnji meč doigravanja League One između Portsmoutha i Sunderlanda, putem interneta prijetio likvidacijom domaćih navijača.

On je na Twitteru najavo kako će izvesti bombaški napad na Fratton Parku, a policija je njegove natpise shvatila veoma ozbiljno i odlučila je da ga privede.

"Bomba, bomba i Fratton Park će da odleti, a navijači Portsmoutha će biti mrtvi. Bit će zabavno znati da si udarna vijest sutra"; najavljivao je 22-godišnjak.

"Vidjeli smo ove objave na društvenim mrežama i reagovali smo kako bi javnost vidjela da policija itekako pazi na sve. Sutra će biti dodatne snage na stadionu", poručeno je iz policije.

Bilo je tu još nekoliko prijetnji. Uglavnom je pisao o ubijanju navijača Portsmoutha i to ga je na kraju skupo koštalo.

Završio je iza rešetaka i sigurno da ga čeka kazna za ono što je napravio. Prijetio je masovnim ubistvom i mogao bi duže vremena ostati u zatvoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi