"Robert Prosinečki je bio genije, ja mu vičem 'Robi, Robi', on mi kaže da ne galamim"
Robert Prosinečki i Kevin Harper za vrijeme igranja za Portsmouth, u kojem su svlačionicu dijelili u sezoni 2001/2002.

Bivši saigrač bh. selektora ispričao anegdotu iz Portsmoutha

"Robert Prosinečki je bio genije, ja mu vičem 'Robi, Robi', on mi kaže da ne galamim"

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki je svojevremeno bio jedan od najboljih fudbalera na svijetu, a o njegovoj fudbalskoj genijalnosti je već dosta toga ispričano.

Međutim, anegdota nikad dosta, a jedne se prisjetio i Kevin Harper, nekadašnji fudbaler Portsmoutha koji je sa Prosinečkim dijelio svlačionicu u sezoni 2001/2002.

"Kroz karijeru sam igrao sa nekoliko ozbiljnih igrača, pritom mislim na vrhunske klase poput Teddyja Sheringhama, Paula Mersona i Roberta Prosinečkog", započeo je Harper, te nastavio priču o bh. selektoru:

"Prosinečki je bio genije, doslovno na nekom drugom nivou. Kada sam igrao s njim, Robi je imao 32 godine i nije to bilo njegovo najbolje vrijeme. Međutim, izgledao je kao da je sa druge planete".

Prosinečki je dnevno pušio kutiju cigareta, ali sve je vidio na terenu

Kevin Harper je prepričao i kako nije bilo potrebe obraćati se Robertu Prosinečkom za vrijeme utakmice, jer je taj čovjek doslovno vidio sve na terenu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trčim ja po krilu i vičem: 'Robi, Robi', s obzirom da sam bio sam, a lopta je kod njega. On mi dođe na poluvremenu i kaže: 'Kevine, ne galami, nema potrebe jer te vidim'. Još uvijek je bio na kutiji cigareta dnevno, ali sve je vidio na terenu. Potpuno nevjerovatno", prisjetio se Harper.

Robert Prosinečki je za Portsmouth odigrao jednu sezonu i tada je već bio lagano na zalasku karijere. Tokom bogate karijere nastupao je za Dinamo Zagreb, Crvenu zvezdu, Real Madrid, Oviedo, Barcelonu, Sevillu, Hrvatski Dragovoljac, Standard Liege, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof. Za Jugoslaviju je odigrao 15, a za Hrvatsku 49 utakmica.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Znaci ako pušiš kutiju na dan, ne bi trebao da vidiš? ?
24 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi