Prijetio je Džeki da će mu uzeti mjesto, a sada stiže u Partizan
(Foto: EPA)

Umar Sadiq stiže u Beograd

Prijetio je Džeki da će mu uzeti mjesto, a sada stiže u Partizan

M. Šljivak

FK Partizan će u narednim danima dobiti veliko pojačanje na poziciji napadača.

Napadač Rome Umar Sadiq (22) postat će novi član beogradskog velikana, a u redove crno-bijelih će doći na jednogodišnju posudbu uz mogućnost otkupa ugovora.

Nigerijac je važio za veliku nadu Vučice. Čak je jedno vrijeme bio i prvi konkurent Edinu Džeki u napadu rimskog tima, a to je on u jednom trenutku i iskoristio.

Prije tri i po godine iskoristio je odstustvo bh. napadača i zabio je gol protiv Chieva, ali tada je poručio.

"Džeko se ne treba bojati, njegovo mjesto je sigurno. Vjerujem da će se on vratiti u prepoznatljivu formu i pomoći Romi da ostvaruje zacrtane rezultate. Ja sam mlad, imam dovoljno vremena da mislim o svojoj budućnosti", kazao je skromni Umar za italijanske medije.

Međutim, stvari su potom krenule loše po Nigerijca. Uslijedile su brojne posudbe, a proteklu polusezonu je proveo u Perugiji.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

U ovom timu je odigrao 17 utakmica i imao je učinak od tri gola i tri asistencije.

Sada će imati šansu da se dokaže u Partizanu. Sigurno je da će predstavljati veliko pojačanje za beogradskog velikana i da će imati šta da pokaže.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hajmoooo Omereeee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi