Prilikom dolaska navijači su za Jamesa imali samo jednu molbu

Odradio prvi trening

Prilikom dolaska navijači su za Jamesa imali samo jednu molbu

A. Čaušević

James Rodriguez se fudbaler čije je ime tokom ovog prijelaznog roka veoma često punilo novinske stupce. 

James Rodriguez se fudbaler čije je ime tokom ovog prijelaznog roka veoma često punilo novinske stupce.

Kolumbijac je zbog nastupa na Copa Americi imao nešto duži odmor, a danas je počeo s pripremama za novu sezonu.

Obzirom da ima važeći ugovor s Real Madridom Rodriguez se pojavio u trening kampu Valdebebas.

Od posljednjeg Jamesovog treninga u opremi Reala prošlo je čak 787 dana. Bilo je to dan uoči finala Lige prvaka 2017. godine kada je Zinedine Zidane definitivno prekrižio.

Nakon toga odlični veznjak je poslan u Bayern na dvogodišnju posudbu, Bavarci su odlučili da ne otkupe njegov ugovor i sada on u iščekivanju definitivne odluke trenirati s Realom.

Za Rodrigueza su najviše zainteresovani Atletico Madrid i Napoli, a posljednjih dana se špekuliše i o mogućem ostanku u Kraljevskom klubu.

Prilikom izlaska iz trening kampa navijači Reala su Jamesa dočekali s oduševljenjem, a za njega su imali samo jednu molbu, tj. da ne potpiše za Atletico.

Ovaj 28-godišnjak je navijačima uzvratio osmjehom, te se nije zaustavio kako bi ostavio neki autograf ili napravio zajedničku fotografiju s fanovima Los Blancosa.

Inače, AS je objavio informaciju kako je Florentino Perez odlučio da Rodrigueza skine sa transfer liste što znači da će veznjak u sljedećoj sezoni nositi dres Reala.

Posljedica te odluke je veliki broj povreda, prije svih Marca Asensia koji će sa fudbalskih terena odsustvovati narednih 10-ak mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi